01 / 05 / 2024

Bodrum'da rüşvet almayan sekiz tapu memuru sürülmüş

Bodrum'da rüşvet almayan sekiz tapu memuru sürülmüş

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki tapu operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 28'e yükseldi



Bodrum Tapu Dairesi'nde son üç yılda, yaklaşık 10 milyon TL'lik haksız kazanç elde edildiği iddia edildi. 
Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde 30, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 13 kişinin ifadesi alınmaya başlandı. Gözaltındaki eski tapu müdürü A.K.'nın görev yaptığı 2003-2007 yılları arasında, tapu dairesindeki rüşvet ve yolsuzluklara itiraz eden sekiz memurun Yatağan, Milas, Ula ve çeşitli kentlerine sürüldüğü iddia edildi. Bu memurların ifadelerine de başvurulacağı bildirildi.
Tapudaki yolsuzluk iddiaları şöyle: "Tapu işlemlerinin hızlandırılması, eksik evrakın tamammış gibi işlem görmesi, çok konutlu ve lüks villalı sitelerin banka hacizlerinden bir gün önce tümünün satışının yapılıp hacizden kurtarılması karşılığında rüşvet alınması."

Mercedesli memur
Tapu müdürleri ve memurların yakınlarının banka hesapları da incelemeye alındı. Bazı memurların Mercedes otomobillere bindiği ve Bodrum Limanı'na demirli yatları bulunduğu iddia edildi.
Kaymakam Feridun Cemal Özdemir'in talimatıyla, gazetecilerin Bodrum Tapu Dairesi'ne girişi yasaklandı. Bodrum Tapu Müdürlüğü'nde iki gündür işlem yapılmadığını ve vatandaşların mağdur edildiğini belirten emlakçı Ayhan Karahan, Bodrum Kaymakamlığı'na dilekçe verdi.
Yaşar Anter/Milliyet


Geri Dön