Bodrum’daki orman arazilerinin imara açılması Meclis gündeminde! Araştırma önergesi verildi!
Son zamanlarda Bodrum'daki pek çok alan imara açıldı. CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum’daki orman arazilerinin imara açılmasının araştırılmasına ilişkin önerge verdi. İşte o önerge ile ilgili ayrıntılar...
CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum’da son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararlarının ardından, hızla yayılan imar faaliyetlerinin doğurduğu olumsuz sonuçların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.
Öneş Derici, özellikle ormanlık alanların imara açılması, su kaynaklarının tükenmesine ve yeraltı sularının kirlenmesine neden olarak, Bodrum’un turizmini ve halkın yaşam kalitesini ciddi şekilde tehdit ettiğinin altını çizdi.
KAMU YARARI YOK
Gazete Duvar'dan Ümit Buget'in haberine göre; Öneş Derici, bu tür projelerin, kamu yararına sahip olmadığının ve bölgenin geleceği için geri dönülmez zararlar vereceğinin altını çizdi.
Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, söz konusu araştırma önergesinde, Bodrum’un doğal mirasının ve sürdürülebilir turizminin korunması amacıyla atılacak adımların hayati öneme sahip olduğunu aktardı.
Son iki senede Bodrum’daki orman arazilerinin imara açılmasında usulsüz gerekçeler kullanıldığı iddialarının araştırılması ve bu süreçlerin kamu yararına uygun olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Öneş Derici, Bodrum’daki bu imar faaliyetlerinin bölgede neden olacağı çevresel ve ekonomik zararların araştırılması için Meclis’i göreve çağırdı.
77 BİN METREKARELİK ORMAN ALANI TURİZM ALANINA ÇEVRİLDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla- Bodrum’da 76 bin 844 metrekarelik ormanlık alanı turizm alanına çeviren plan değişikliğine, Ağustos ayının son günlerinde onay vermişti. Bu kapsamda, Bakanlık, Türkbükü Doğusu Turizm Merkezi IV. Etap 1/25000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.
Bir ay boyunca askıda kalacak imar planı değişikliklerine göre 76 bin 844 metrekarelik ormanlık alanın statüsü ‘konaklamalı turizm tesis alanları’, ‘yol’ ve ‘trafo’ alanı şeklinde düzenlendi.
Konut ve barınma sorunu için 3 öneri! TOKİ konutları kurtarıcı olur mu?