03 / 05 / 2024

BofA batık konut kredisi satmasıyla ilgili para ödeyecek!

BofA batık konut kredisi satmasıyla ilgili para ödeyecek!

Rochdale Securities LLC'den Dick Bove, BofA'nın batık konut kredilerini geri satın almakla ilgili gelecek dört yılda her yıl 5 milyar dolar ödemek zorunda kalacağını tahmin ettiğini söyledi.



ABD'de Bank of America (BofA), tutsat (mortgage) devleri Fannie Mae ve Freddie Mac'e batık konut kredisi sattığı iddialarıyla ilgili olarak görülen davalarda bu kuruluşlarla anlaşmaya vardı. BofA, Fannie Mae ve Freddie Mac'e 2,8 milyar dolar ödedi. BofA, 2008 yılında satın aldığı Countrywide Financial Corporation şirketinin Fannie Mae ve Freddie Mac'e batık konut kredisi satmasıyla ilgili olarak anlaşma sağlandığını, anlaşmanın bu iki kuruluşun gelecekteki hak talepleri dahil bütün taleplerini sona erdirdiğini açıkladı. Banka, Freddie Mac'e 1,28 milyar dolar ve Fannie Mae'ye 1,52 milyar dolar ödediğini belirtildi. Anlaşmanın BofA'ya, birçok piyasa uzmanının korktuğundan çok daha az maliyeti oldu.
BANK OF AMERİCA HİSSELERİ UçTU

BofA'nın, batık konut kredisi satmasıyla ilgili olarak milyarlarca dolar ödemek zorunda kalacağından endişe ediliyordu. Araştırma şirketi Institutional Risk Analytics'in Başkan Yardımcısı Christopher Whalen, 'Bu BofA için bir hediye oldu' dedi. Rochdale Securities LLC'den Dick Bove, BofA'nın batık konut kredilerini geri satın almakla ilgili gelecek dört yılda her yıl 5 milyar dolar ödemek zorunda kalacağını tahmin ettiğini söyledi. Anlaşmanın sağlanması üzerine bankanın hisseleri dün New York Borsası'nda yüzde 6,3 (85 sent) değer kazanarak 14,19 dolara çıktı.
Star


Geri Dön