Ekonomi

Boğaz geçiş ücretlerine zam geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Altın Frank üzerinden tespit edilen ücretlerin 5,07 dolar olarak uygulanacağını belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazlarından uğraksız olarak geçen gemilerden alınan ücretlerin yeniden düzenleneceğini kaydetti.

Bu kapsamda, 7 Ekim 2022 tarihinde boğaz geçiş ücretlerine zam yaptıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “1 Temmuz 2024 itibarı ile de Denizcilik Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili kurumlarla yapılan çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımızın kararı ile boğaz geçiş ücretlerinde yeni bir güncelleme daha yapıyoruz” denildi.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerin ise Altın Frank üzerinden tespit edilen ücretlerin 5,07 dolar olacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Yapacağımız bu güncelleme ile ücretleri 2022 senesi öncesine göre 6,3 katına çıkarmış olacağız. Bu sayede de devlet hazinemize döviz girişini artırmış olacağız” diye ifade etti.

 

ÜCRETLERİ ARTIRARAK 5,07 DOLAR YAPIYORUZ

Uraloğlu, Boğaz geçiş ücretlerinde Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi hükümlerinin uygulandığını anımsatarak, "Daha önce 1983 yılından 7 Ekim 2022 yılına kadar sabitlenmiş bir değer üzerinden 0,80 Dolar ücret tahsil ediyorduk. 39 yılın ardından 7 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu ücretlerde yaptığımız güncelleme ile yaklaşık 5 kat arttırarak 4,08 Dolar'a yükselttik. Bu ücreti 1 Temmuz 2023 tarihinde de 4,42 Dolar'a çıkardık. Şimdi, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren de yeni bir güncelleme daha yaparak 5,07 Dolar'a yükseltiyoruz." diye ifade etmiş oldu.

Motorine 1.34 TL zam geldi! Akaryakıtta bayram fırtınası: Sürücüler şimdi yeni benzin, motorin, LPG fiyatlarına bakın! 

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam geldi!