Sektörel

Boğaz'da lüks konut kalmadı! Ultra zenginler en çok İstanbul'da yaşamayı tercih ediyor!

Yurttaşlar yüksek kiralardan dert yanarken, zenginlerin derdi de başka. Mega kent İstanbul’da kirası 2.5 milyon Türk Lirası’na kadar çıkan ultra lüks konutlar adeta karaborsaya düşerken, Knight Frank'ın raporuna göre ultra zenginlerin en çok İstanbul'da yaşamayı tercih ettiği belirtildi.

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve gündemden düşmeyen yüksek kiralarla ilgili denetimler ve tedbirler hız kesmeden sürerken, farklı bir alanda da kiralık konut bulunamıyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre mega kent İstanbul'da ultra lüks konutlar kapış kapış gidiyor. Yerli yabancı süper zenginlerin ilgi gösterdiği İstanbul'da aylık kiraları 2.5 milyon Türk Lirası’na kadar yükselen ultra lüks konutlar hiç boş kalmıyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan gayrimenkul sektörü temsilcileri bu dairelerin ağırlıklı olarak Rus milyarderler, Arap şeyhleri ve Anadolu'daki Türk zenginler tarafından kiralandığını belirtiyor. Verilen detaylara göre Boğazdaki yalıların dışında yine boğaza hakim konumdaki rezidanslar da yüksek kiralarıyla dikkat çekiyor.

KNİGHT FRANK RAPORUNA GÖRE ULTRA ZENGİNLER EN ÇOK MEGA KENT İSTANBUL'DA YAŞAMAK İSTİYOR



Gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapan emlakçılar, zenginlerin bir iki aylığına mega kent  İstanbul'a geldiğini ve bu evleri kiraladığını söylüyor. Söz konusu bu süre içerisinde otel odalarında kalmak istemeyen zenginler bu villa, yalı ve rezidanslara büyük paralar vererek yerleşiyor. Gayrimenkul danışmanları konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu konutların aynı zamanda prestij göstergesi olduğu için yoğun talep gördüğünü, aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerektiğini söylüyor. İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından hazırlanan 2024 raporuna göre Türkiye'de 2022 yılında 30 milyon doların üzerinde serveti bulunan kişi sayısı 1.761 iken, 2023 yılında 1.932 kişi bu klasmana yükseldi. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre servet artışı sıralamasında ülkemizi yüzde 7.9 ile ABD, yüzde 6.1 ile Hindistan izlerken söz konusu raporda ultra zenginlerin en çok mega kent İstanbul'da yaşamayı tercih ettiği belirtiliyor.

 

Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Bir anda değişti! İşte gram altın, çeyrek altın ve tam altın fiyatları!

Konutların metrekareleri küçülüyor! 2002’de 129 metrekare olan apartman daireleri 97,5 metrekareye geriledi!

1938 yılında Çemberlitaş bahçe içine alınması için 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş!