Genel

Boğaz'daki lüks yalılara Yunanlı zenginler talip oldu

Krizdeki Yunanistan'ın villalarını Türkiye'de pazarlamak için gelen Mary Georgopoulou'ya Boğaz'daki 10 yalının sahibi 'Bizim evlerimizi ülkenizde satın' teklifinde bulundu...

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve Yunanistan'daki villaları Avrasya Emlak Fuarı'nda pazarlayan Mary Georgopoulou, ilginç iş teklifleriyle karşılaştı. Satori Real Estate adlı emlak şirketi adına Türkiye'ye gelen Georgopoulou, kendisine Türk zenginlerden iş teklifi geldiğini söyledi. TAKVİM'e konuşan Mary Georgopoulou, "Bizim Yunanistan'daki lüks konutları sattığımız duyulunca, İstanbul Boğazı'ndaki yalı sahipleri bize ulaştı. Kendi yalılarını da Yunanlı zenginlere satıp satamayacağımızı sordular.

Biz de kabul ettik. 10'dan fazla yalıyı Yunanistan'da pazarlayacağız. Bunların fiyatları 15 milyon dolardan başlayıp 100 milyon dolara kadar çıkıyor" dedi. Georgopoulou, yalı ve sahiplerinin isimlerini yaptıkları anlaşma gereğince gizli tutacaklarını ifade etti. Mary Georgopoulou, "Biz 2 ülke arasında bu sayede bir işbirliği de kurulmasını istiyoruz. Yunanlı işadamları Türkiye'de konut sahibi olmaya çok sıcak bakıyor. Türk zenginler de evlerini satmak istiyor.

Bu alışveriş önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Yunanlılar bu fikri çok sevecek" diye konuştu. Fuarda bulundukları sırada çok sayıda talep geldiğini belirten Gourgopoulu, şunları söyledi: "Apartmanları, daireleri bize getirenler oldu. Ama kabul etmedik. Çünkü biz sadece lüks konut satışı yapıyoruz. Bu yüzden Boğaz'daki yalıları aldık. Onun dışında Bodrum gibi yerlerden de lüks yazlıklar pazarlayacağız. Biz ada satmıyoruz."
Takvim