28 / 04 / 2024

Boğaz'ı sevindiren karar Sarıyer'den geldi!

Boğaz'ı sevindiren karar Sarıyer'den geldi!

Sarıyer Belediyesi'nin girişimi sonucu Boğaziçi öngörümündeki 7 ilçe İmar Barışı'ndan yararlanabilecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ''Önerilerimiz ciddiye alındı önemli adım atıldı'' dedi.



Sarıyer Belediyesi'nin girişimi sonucu Boğaziçi öngörümündeki 7 ilçe İmar Barışı'ndan yararlanabilecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,“Önerilerimiz ciddiye alındı önemli adım atıldı. Ancak esas olan 2981’den yani Tapu Tahsis belgesiyle mülkiyet sorunu çözülebilir. Olması gereken de budur” diye açıklama yaptı. 

Milliyet'te yer alan habere göre imar barışı Meclis Genel Kurulu’nda verilen önergelerle değiştirilerek yasalaştı. Plan ve Bütçe Komisyonunda Boğaziçi Kanunu’nun “öngörünüm” kapsamındaki tümyerler barıştan muaf tutulurken, genel kurulda verilen bir önergeyle “ekli kroki, listede sınır ve koordinatları gösterilen yerler” denilerek Boğaziçi sahil şeridindeki bazı alanlar yeniden imar barışı kapsamına alındı. 

ŞÜKRÜ GENÇ; "TAPU SORUNU DA ÇÖZÜLMELİ" 

Sarıyerlileri sevindiren değişiklik Sarıyer Belediyesi’nin itirazı ile yapıldı. Sarıyer’de kaçak yapı sahipleri belediyeye başvurarak yapı kayıt belgelerine dayanarak alınan yıkım kararları ile cezaların iptalini istedi. Sarıyer Belediyesi “İmar Barışı İmar Kanunu’na aykırı kaçakları kapsar. Boğaziçi’ne ilişkin yasa da özel bir yasadır. Yıkım kararlarını ve cezalar iptal edilemez.” dedi.

İmar barışının kapsamı genişliyor!

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!


Geri Dön