02 / 05 / 2024

Boğaziçi Üniversitesi, `teknopark' kuracak

Boğaziçi Üniversitesi, `teknopark' kuracak

Türkiye'nin en gözde eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi, bir `teknopark' kurmak için düğmeye bastı



Türkiye'deki teknoparklarda kir tutmayan oto camı, kendini ısıtan ayakkabı, dış cepheden enerji toplayan ev gibi ilginç projeler üzerine çalışılıyor.
Boğaziçi Üniversitesi'nden önce Türkiye'de ODTÜ ve İTÜ'nün başı çektiği 21 teknopark bulunuyordu. Teknoparklı üniversiteler arasına katılma kararı alan Boğaziçi'nin, burada bilişim teknolojileri üreteceği belirtiliyor. Bu hafta `Bün Teknopark' adlı bir şirket kuran Boğaziçi Üniversitesi, bilişim firmaları Logo Yazılım, Airties ve Probil'le de ortak oldu. Daha önce Bütek adlı bir teknopark girişimi olan Boğaziçi, bunu gerçekleştirememişti. Teknopark şirketinin başkanı ise Boğaziçi Rektörü Prof. Kadri Özçaldıran oldu.

Ülker, İstanbul'un parkında
Öte yandan, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi de teknopark kuruyor. `İstanbul Teknokent' adlı bir şirket kuran üniversite, savunma sanayii şirketi Savronik, Ülker grubu bilişim şirketi Datateknik ile ortak oldu. Firmanın bir diğer ortağı da  Ankara  Üniversitesi.

Ayhan Bermek barkodcu oldu
Panasonic'in 30 yıl distribütörlüğünü yapan ve kısa süre önce Japonlarla yolunu ayıran Ayhan Bermek, kâğıt ve barkod sektöründe büyümeye hazırlanıyor.
Bermek, bu hafta `Bir Kağıtçılık ve Barkod Sanayi' adlı bir şirket kurdu. Şirket hem fotokopi ve faks kâğıdı üretecek, hem de barkod teknolojileriyle uğraşacak. Hemen her ürünün üzerinde olan barkod, fiyat gibi bilgileri optik okuyucuların anlayacağı şekilde kodluyor.

Alman yarışçı Türk deniz F1'ine talip
Denizin Formula 1 yarışması olarak bilinen hız teknesi Powerboat yarışmasının Türkiye ayağını düzenlemeye bir Alman talip oldu. Powerboat yarışmacısı olan ve ödüller kazanan girişimci Siegfried Greve, `Turkish Powerboat Organizasyon' adlı bir şirket kurdu. Haziranda Kuruçeşme'de düzenlenecek yarışmayı organize etmeye hazırlanan Greve'in ortağı ise MÜSİAD eski Almanya temsilcisi Lütfü Güler.   
Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön