Kent Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki inşaat laboratuvarı binasının temeli atıldı!

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kandilli Kampüsü'nde yapılacak 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temel atımı dün gerçekleştirildi. 

Takvim'de yer alan habere göre; toplamda 4 bin 700 metrekarelik alanda konumlacak olan iki blok şeklinde inşa edilecek yapıda, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün Yapı, Zemin ve Malzeme laboratuvarları, ofis ve depolar bulunacak. Yapı laboratuvarı bloğunda yer alan 19 x 14,5 x 13,5 metre ölçülerindeki "strong-wall" ve "strong-floor" test alanı bu ölçülerin bulunduğu Türkiye'deki ilk laboratuvar olma özelliğine sahip. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nde yeni ve modern bir yapı inşa ediliyor. Dün Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez; Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Şahin Öztürk'ün katılımlarıyla temel atma töreni düzenlendi. Temel atma töreniyle inşasına start verilen "İnşaat Laboratuvarı Binası"nın Türkiye'nin en büyük ve en modern yapı laboratuvarı olması planlanıyor. 

TOPLAM İKİ BLOKTAN OLUŞUYOR

İki blok halinde inşa edilecek olan yapının ofis blokunda 694, yapı laboratuvarı bloğukunda 702 metrekarebüyüklüğünde inşaat alanı bulunuyor. Toplam inşaat alanının 4 bin 700 metrekare olarak belirlendiği binada; ofis bloku bir bodrum kat, zemin kat ve 3 diğer kattan meydana geliyor. Yapı laboratuvarı bloku ise bir bodrum kat ve 13.50 metre yüksekliğe sahip bir zemin kat şeklinde tasarlandı. 

Yapı laboratuvarı blokundaki 19 x 14,5 x 13,5 m ölçülerine sahip "strong-wall" ve "strong-floor" test alanı bu ölçülerde hayata geçirilen Türkiye'deki ilk laboratuvar olacak. 

ÇEVREYE DUYARLI CEPHE KAPLAMASI

Binanın inşaatı çevreye duyarlı bir dış cephe kaplama malzemesi ve giydirme cephe sistemleri ile alüminyum doğramalar ile yapılacak. Ofis bloku bodrum katında fonksiyona yönelik depo ve teknik hacimler, zemin katta ve 1'inci katta ise malzeme ve zemin bölümlerine ait çeşitli laboratuvarlar ve teknisyen odaları yer alıyor. Yapının ikinci ve üçüncü katları ise ise 27 ofis, bir derslik, bir toplantı odası ve bir de oturma alanı yer alacak şekilde tasarlandı. 

2021'İN SONUNDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Yapı Laboratuvarı Binası alüminyum kenet sistem çatı kaplama ve çelik çatı strüktürüne sahip ve ofis bloku ise teras çatı şeklinde yapılacak. İnşaatın 2021 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!