29 / 04 / 2024

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan'da yeni havalimanının temelini attı. 



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan şehirnde yeni havalimanının, "akıllı köyler"in ve kara yolunun temel atma işlemini gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İlham Aliyev, kızı ve eşiyle beraber Ermenistan işgalinden kurtarılan Cebrayıl ve Zengilan kentlerine ziyarette bulundu.

Zengilan ilinin Ağalı köyüne giden Aliyev burada inia edilecek Akıllı Köy'ün temelini attı. Aliyev, "akıllı köy" projesinin yapımında yer alan Türk şirket temsilcisi ile yaptığı görüşmede, "İlk projede bir Türk firmasının yer almasına çok sevindim. Bu da doğaldır. Kardeş Türkiye tüm yeniden imar çalışmalarımızda aktif rol alacak. Artık birkaç Türk firması imar ve altyapı projelerinde yer alıyor. Türk firmasının yeşil enerji alanındaki faaliyetini burada gördüğümüze sevindim" dedi. 

Azerbaycan Zengilan da yeni havalimanının temeli atıldı!

Aliyev sonrasında ise Zengilan'da inşa edilecek yeni havlimanının temelini attı. Burada açıklamalarda bulunan  Aliyev, havalimanının 3 kilometrelik piste sahip olacağını, kargo uçakları dahil her tür uçağın buraya iniş yapacağını belirtti.

Coğrafi konumunun Zengilan'ı uluslararası bir nakliye ve lojistik merkezine dönüştürmek için tüm imkanların kullanıldığını söyleyen Aliyev, "Havalimanının burada yapılması tesadüfi değil. Çünkü coğrafi duruma bakarsanız herkes görebiliyor ki Fuzuli, Zengilan ve ardından Laçın'da yapılacak üçüncü uluslararası havalimanı, Karabağ'ın tamamını ve Zengilan dahil doğu Zengezur bölgesini kapsayacak. Buradan demiryolu ve karayolu geçecek ve Nahçıvan'a yol açılacak" şeklinde konuştu. Aliyev daha sonra Zengilan-Horadiz kara yolunun temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Azerbaycan yeniden imar ediliyor!


Geri Dön