16 / 05 / 2024

azerbaycan havalimanı yatırımları

azerbaycan havalimanı yatırımları

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan'da yeni havalimanının temelini attı. 

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

2018 dev yatırımların yılı olacak!

2018’de dev yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yeni havalimanı yatırımlarını gündeme aldıklarını da açıkladı..

Basın Expres Yolu otel yatırımlarının gözdesi!

İstanbul’un yeni Maslak’ı olarak adlandırılan Basın Ekspres Yolu'nda 21 otel yatırımı bulunuyor. Üçüncü Havalimanı’na yakınlığı ile avantaj sağlayan bölgede yeni otel yatırımları da devam ediyor.

Azerbaycan, Türkiye'deki yatırımlarını sürdürecek!

Azerbaycan, darbe girişimine tepkisini Türkiye’deki yatırımlarını artırarak gösterecek. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev, ''Türkiye’ye yatırımlar sürdürülecek. Yatırımların 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

Hakkari'de kamu yatırımları devam ediyor!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının kamu yatırımlarının önünü tıkamayacağını söyledi. Yılmaz, “Birileri bu bölgenin potansiyelinin ortaya çıkmasını istemiyor. Terör nedeniyle kapalı olan havalimanı da açılacak” dedi

Havalimanı yatırımları hız kazandı!

Havalimanı yatırımları hızlandı. Yeni yatırımlarla en yüksek yolcu kapasitesi 200 milyonla Dubai World Central - Al Maktoum Havalimanı'nda olacak. Onu 150 milyonluk kapasiteyle İstanbul’daki üçüncü havalimanı izleyecek.

Talip Şen: Ordu-Giresun Havalimanı inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Gülyalı ilçesindeki arsa ve konut fiyatlarında 2 katına varan artışlar olduğunu belirterek, "Havaalanı, bölgede inşaat yatırımlarının hız kazanmasına neden oldu" dedi.

Kars'taki eğitim yatırımlarının toplu açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Havaalanı ve liman gibi yatırımların karar yetkisi 5 bakandan oluşacak kurula devredilmek isteniyor!

Havaalanı, enerji santrali, otoyol ve liman gibi dev yatırımların karar yetkisi 5 bakandan oluşacak kurula devredilmek isteniyor. İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü havalimanıyla ilişkilendirilen teklif, hukukçulara göre ÇED davalarını etkilemeyecek.

Azerbaycan'da petrol sektörüne yatırımlar arttı!

Azerbaycan'da petrol sektörüne yatırımlar arttı. Azerbaycan Devlet İstatistik Komitesinin verilerine göre, 2013 Ocak - Kasım döneminde petrol sektörüne 5,56 milyar dolar yatırım yapıl dı...

Azeri medyası Socar'ın yatırımları için İzmir'de!

Azerbaycan ulusal medya temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı basın grubu, SOCAR Türkiye'nin, İzmir Aliağa Yarımadası'ndaki yatırımlarını yerinde incelemek için Hazar Strateji Enstitüsü'nün (HASEN) konuğu olarak bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Üçüncü köprüye yakınlığıyla Göktürk'e yatırımlar artıyor!

İstanbul’un en seçkin yerleşim bölgelerinin arasında gelen ve çoğunlukla beyaz yakalı çalışanların tercihi olan Göktürk, yeni havalimanı ile üçüncü köprü başta olmak üzere şehre yapılacak mega projelere yakınlığı bakımından yatırımlar artıyor...

azerbaycan havalimanı yatırımları Haberi

azerbaycan havalimanı yatırımları

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan şehirnde yeni havalimanının, "akıllı köyler"in ve kara yolunun temel atma işlemini gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İlham Aliyev, kızı ve eşiyle beraber Ermenistan işgalinden kurtarılan Cebrayıl ve Zengilan kentlerine ziyarette bulundu.

Zengilan ilinin Ağalı köyüne giden Aliyev burada inia edilecek Akıllı Köy'ün temelini attı. Aliyev, "akıllı köy" projesinin yapımında yer alan Türk şirket temsilcisi ile yaptığı görüşmede, "İlk projede bir Türk firmasının yer almasına çok sevindim. Bu da doğaldır. Kardeş Türkiye tüm yeniden imar çalışmalarımızda aktif rol alacak. Artık birkaç Türk firması imar ve altyapı projelerinde yer alıyor. Türk firmasının yeşil enerji alanındaki faaliyetini burada gördüğümüze sevindim" dedi. 

Aliyev sonrasında ise Zengilan'da inşa edilecek yeni havlimanının temelini attı. Burada açıklamalarda...