Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!
Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.
Lojistik sektöründeki önemli aktörlerden oolan Mars Lojistik, müşterilerine doğalgaz santral projeleri, termik santral projeleri, baraj ve hidroelektrik santralleri projeleri, makine - ekipman sanayii taşımaları, rafineri - petrokimya tesisler taşımaları, boru hattı lojistiği projeleri ile raylı sistem projeleri alanlarında hizmet sunuyor.
Dünya'da yer alan habere göre; Kovid-19 salgınına rağmen 2020 yılının Mars için çok önemli projeleri hayata geçirdiği başarılı bir dönem olduğuna dikkat çeken Mars Lojistik Hava ve Deniz Kargo Proje Satış ve Operasyon Müdürü Ahmet Yüksek, “Romanya’ya petrol arama kule ve ekipmanlarının sevk edilmesi, Polonya doğal gaz boru hatti projeleri, İtalya liman genişletme projeleri, Fransa yinelenebilir enerji sanayii projeleri için taşıyıcı ekipman projeleri ile daha adını sayamadığım birçok projede Mars profesyonelliğini müşterilerimizle paylaşma fırsatı yakaladık. Proje departmanı olarak geçen yıl yüzde 20'lik bir büyüme gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.
Boru hattı, havalimanı ve fabrika projelerini taşıyor
Mars'ın gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları projeleri olduğuna vurgu yapan Ahmet Yüksek, 2021 yılına yönelik hedeflerini açıkladı. Yüksek, şöyle konuştu:
“Bu yıl için şu anda takip ettiğimiz ihalesine girdiğimiz çok önemli ithalat /ihracat ve üçüncü ülke cross projeleriyle benzer bir büyüme ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Ülke genelinde oluşturulan bölge müdürlüklerimiz, satış ağımız ve operasyon ekibimizle müşterilerimizin proje taleplerini oluşturup, uzun soluklu partner çalışması içerisine girmeyi hedefliyoruz."
Türkiye'de enerji, inşaat ve sanayi gibi proje taşımacılığına en fazla gereksinim duyulan sektörlerin hızlı bir şekilde geliştiğini dile getiren Yüksek, "Buna bağlı olarak 2000'li yılların başından itibaren ülkemizde gabari dışı taşımacılık gerçekleştiren şirketlerin sayısı da hızla artmaya başladı. Ayrıca güçlü jeopolitik konumumuz nedeniyle Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Arap ülkeleri yaptığı çalışmalarda Türkiye'den lojistik ortaklar seçiyorlar" diye konuştu.