21 / 05 / 2024

Bolşoy Tiyatrosunun tadilatları tamamlandı!

Bolşoy Tiyatrosunun tadilatları tamamlandı!

2005 yılından beri yenilenme çalışmaları devam eden Rusyanın en önemli sanat merkezi Bolşoy Tiyatrosunun tadilatları tamamlandı. 28 Ekimde perdelerini açacak kültür merkezi için yapılan tadilata tam 800 milyon dolar harcandı



Sadece koltuk, zemin ve ışıklandırma sistemini yenilemeyen Rus yetkililer, mekanı tamamen bir kültür sarayına çevirdi. 70 metre yüksekliğindeki binada, sesi dışarı göndermeyen akustik perdeler özel olarak dikildi.

Bitmeyecek sandım

6 katlı binanın ana sahnesi haricinde, yerin üç kat altında özel bir konser salonu yaratıldı. Binanın iç tasarımında saf altın kullanıldığı açıklandı. Yetkililer konser sahnesiyle kullanılan alanın iki katına çıkarıldığını açıkladı. Tiyatroyu gezen Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Uyuyan Güzel ekibinde çalışan balet ve balerinlerle konuştu. Medvedev Tadilatın tamamlanmasından çok memnunum. Hiç bitmeyecek zannetmiştim dedi. Bütçenin kaybolması yüzünden daha önce bir skandal meydana gelmiş ve tiyatronun tadilatı iki defa ertelenmişti.

II. Dünya Savaşının tanığı

1776da inşa edilen Bolşoy Tiyatrosu, İkinci Dünya Savaşında büyük hasar gördü. Sovyet Döneminde binanın içinde kullanılan değerli taşlar sökülmüş ve yerine çimento ve bakır yerleştirilmişti. Dimitry Medvedev, 19uncu yüzyılda Çar 2nci Alexanderın performansları izlediği locadan çalışmaları takip etti.
VATAN


Geri Dön