04 / 05 / 2024

Bolu'da kira fiyatları tavan yaptı!

Bolu'da kira fiyatları tavan yaptı!

Türkiye genelinde artan kira ücretleri Bolu'yu da etkiledi. Bölgede çok sayıda emlakçı kiralık ev arayan öğrencilere yurtta kalın uyarısını yapıyor. 



Yeni eğitim-öğretim dönemi kısa süre içerisinde başlıyor. Köroğlugazetesi'nden Oğuzhan Eke ve Servet Gökçe'nin haberine göre; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencileri de okul öncesinde kiralık ev aramaya başladı. Fakat Bolu’daki kiralık ev fiyatları, geçen senenin bu dönemine göre oldukça yükseldi, kimi mahallelerde 2+1 ev için 2 bin lira isteniyor. Ev fiyatlarındaki son duruma ve ev sahiplerinin öncelikli isteklerine yönelik Akkaya Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Sahibi Turgay Akkaya değerlendirme yaptı.

Bolu da kira fiyatları tavan yaptı!

Ev fiyatlarının arttığına dikkat çekerek, fiyatlara yönelik bilgi veren Turgay Akkaya, “Geçen seneyle karşılaştırdığımızda, şu an ev fiyatları baya yüksek. Maliyetlerden dolayı da kiralık ev baya azaldı. Satılık ev çok ama fiyatlar maliyetlerden dolayı yükseldi. Öğrenci ve şu sıralar tayinlilerin gelmesiyle birlikte tabi ki ev fiyatları baya yükseldi. Öğrenciler için 700-750 olması gerekirken, bin, bin 200 liradan iki bin liraya kadar, 2 bin 500 liraya kadar eşyalı ev fiyatları çıkabiliyor” dedi.

Kadın öğrenci isteniyor

Ev sahiplerinin kiracılar hakkındaki taleplerine dikkat çeken Akkaya, “Daha çok üniversite duraklarını, daha çok üniversite taşıtlarının geçtiği Karaman, Aktaş gibi bölgeler daha çok tercih ediliyor. 3+1 o bölgelerde bin 500, bin 800 arası. Tabi ki bu sıfır ev, 5-10 yıllık. 2+1’ler de bin, bin 200 civarında değişiyor. Ailede memur kesimini çok fazla tercih ediyorlar. Öğrencide de bayan öğrenci olsun istiyorlar. Daha çok bayan öğrencinin evlerine yerleşmesini istiyorlar. Bir sürü dilekleri oluyor” ifadelerine yer verdi.

"Yurtta kalın kiralar çok yüksek"

Öğrencilere öneri de bulunan Akkaya, Bolu’da yeterli ev stokunun olmadığını belirterek, “Yurtta kalın, yurtta kalın çünkü şu an gerçekten de kiralar çok yüksek. Ama kiraların yüksek olmasının sebebini bir tarafa bırakalım ev yok. Yani elimizde 1+1, 2+1 gerçekten de sıkışmış durumda. Hiçbir şekilde yok. Yani şöyle diyebiliriz. Yüzde 80 dolayında dolu evler. Yüzde 20’lik kesim de zaten seçici, aşırı seçici olduğu için, biz de seçici davranmak zorunda kalıyoruz. Gelen müşterilere karşı. Gerçekten yerleşebiliyorlarsa yurda yerleşsinler. Bolu’ya gelecek öğrencilere söylemek istiyorum. Gerçekten çok büyük bir kriz var yani. Ev yok” şeklinde konuştu.

TOKİ Bolu'da 139 yeni konut inşa edecek!


Geri Dön