20 / 11 / 2024

Bolu'ya havalimanı geliyor!

Bolu'ya havalimanı geliyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, havaalanı yatırımı için de çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti...




Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker bugün köşesinde "Bolu, turizm için havaalanı peşinde" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Arap turistlerin uğrak yeri Karadeniz’in Doğu’su, Marmara’nın ise yeşil şehirleri oluyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Bolu. Ancak Bolu, diğer kentlerin aksine Arap turistin zengin kesimini misafir ediyor. Kent, İstanbul ve Ankara’dan 2.5 saatlik uzaklığın olumlu yansımalarını görüyor. Yüzde 65’inin ormanlarla kaplı olmasının yanı sıra 200’e yakın göle ev sahipliği yapan

Bolu, TÜROB’un haziranda açıkladığı verilere göre Arap turistlerin İstanbul dışında en fazla tercih ettikleri 3 kentten biri. Hal böyle olunca yerel yönetimler kente çalışmalarını da hızlandırmış durumda. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentin sadece turizm değil spor, sağlık ve gastronomi şehri olacağını belirtiyor. Futbol kulüplerinin kamp için sıraya girdiği kentte kayak merkezleri, antrenman sahalarının öne çıktığını anlatan Yılmaz, “Türkiye’nin en uzun trekking yollarıyla, gastronomi okullarıyla, su ve yeşili bütünleştiren vizyon projeleri ile Bolu, Türkiye’nin yaşanabilir ilk 10 kenti arasında. Ancak hedef dünya kenti olmak” diyor.

Türkiye’nin en uzun su tünelini kurdu

Bunun için 50 yıllık bir plan hazırladıklarını anlatan Yılmaz, “2016’da Türkiye’nin en uzun su tüneli projesi için ilk kazmayı vurduk. Karadere Su Alma Tüneli’nde ışığı görmeye sadece 250 metre kaldı. 1 milyonluk nüfusa yetecek su planlamamızı yaptık. 27 milyon liralık yatırımla bunu hayata geçirdik. 3 bin 674 metrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzunu. Ayrıca Mart ayında 1 MW’lik güneş enerjisi santralini kurduk. Aylık 1.000 hanenin elektrik tüketimi kadar elektrik üretiyor” diye konuşuyor.

‘Kulüpler için bölgenin Avusturya’sı olacağız’

Havaalanı yatırımı için de çalışmaların son aşamaya geldiğini vurgulayan Yılmaz, şu bilgileri veriyor: “Yer tespitleri yapıldı, projeleri hazırlandı. Hem sağlık hem de spor turizmi konusunda Bolu’nun büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli artıracak Karacasu Termal Turizm Merkezi, fizik tedavi merkezi, spor hastanesi, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının yapılabileceği eğitim ve kamp alanları gibi çeşitli projeleri yürütüyoruz. Bolu özellikle futbolda iklim olarak da yaz kamplarına çok uygun. Yetkililer ve otoriteler Bolu’nun özellikle futbol kampları konusunda Avusturya ile baş başa gidebilecek bir potansiyele sahip olduğunu, yeni bir Avusturya olabileceğini söylüyorlar. Bu hedefl ere ulaşabilmek için özellikle yurtdışından gelenlerin Bolu’ya ulaşımını da kolaylaştırmak gerekiyor. Yurtdışı uçuşların da gerçekleştirilebileceği Bolu Havaalanı Projesi’nin çalışmaları bitince 2019 Yatırım Programı’na alınacağına inanıyoruz.”

Özel jet ve model uçaklara özel pisti olacak

Bolu’da hem zengin turistler hem de son dönemde popüler hale gelen model uçaklar için özel bir havaalanı da yapılması gündemde. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “8 ve 18 kişilik jet ve küçük uçakların inip kalkabileceği, model uçak, pilot ve yamaç paraşütü eğitimlerinin verileceği 733 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde piste sahip havaalanı projesi planlıyoruz. Bolu, iki havaalanı projesiyle mevcut turizm gelirlerini 10 kata yakın artırabilir” diye konuşuyor.


Geri Dön