Genel

Borçlu belediyeler SGK'nın kapısında! Borçlara karşılık 167 gayrimenkul takas teklifi geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla temmuz ayında borçlu belediyelere karşı düğmeye basılmış ve ödemelerin bir an önce yapılması istenmişti. Borçlu belediyelerden SGK'ya ilginç teklifler gelirken, kimisi taksitlendirme istiyor, kimisi de gayrimenkul teklifinde bulunuyor.

Pek çok belediye Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) biriken borçlarını ödemek için çeşitli formüller arıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de CHP'li Seferihisar Belediyesi’nin borçlarını biri 800 yıllık 2 cami ve bir okulun da bulunduğu toplamda 37 taşınmazla ödemek istediği ortaya çıkmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bazı belediyelerin borçlarını öderken diğerlerinin taksit istediğini ya da gayrimenkul teklif ettiğini söyledi.

ÖDEME 5 MİLYAR TL’Yİ GEÇTİ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada belediyelerin çeşitli formüllerle SGK'nın kapısını çaldığını dile getiren Bakan Vedat Işıkhan, birkaç haftadaki ödemenin 5 milyar Türk Lirası’nı aştığını ve 167 gayrimenkul teklifi geldiğini söyledi. Açıklamasında “Hiçbir belediye lütfen mağdur edebiyatı yapmasın" ifadelerini kullanan Bakan Işıkhan, önemli açıklamalar yaptı.


167 GAYRİMENKUL TAKAS TEKLİFİ VAR


Yeni Şafak'a konuşan Bakan Vedat Işıkhan, "Borçlarını ödemeye başlayanların dışında taksitlendirmek isteyen ya da gayrimenkul teklifinde bulunan çok fazla belediye var" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında “Biz parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşım gösteriyoruz" vurgusu da yapan Bakan Vedat Işıkhan, şöyle konuştu: "Zira amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Borçları için belediyelerden toplamda 167 gayrimenkul takas teklifinde bulunuldu. Söz konusu bu tekliflerle berabear tüm işlemlerin süreci için birimlerimiz yoğun şekilde çalışıyor.


"SÜRECİ YAKINEN TAKİP EDİYORUZ"

Birkaç hafta içerisinde ödeme emirleri ile gecikmede olan borçlardan 5 milyar TL’yi geçen tahsilat gerçekleşti. Ayrıca yaklaşık olarak 20 milyar TL’lik borcun ödenmesi için tecil ve taksitlendirme işlemleri yapıldı. Bunlardan 1,5 milyar Türk Lirası peşinat tahsil edildi. Kalan tutarlar da aylık taksitlerle tahsil ediliyor. Belediyelerin borçlarını gecikmeye girmeden ödemeleri için süreci yakın bir şekilde takip ediyoruz. Ödemelerini geciktiren belediyelerle, ödeme yapmaları için de iletişime geçiyoruz. Taksitlendirme ya da gayrimenkul teklif etmelerini sağlıyoruz.

BORCU İÇİN ADIM ATMAYANA HACİZ

Hiçbir belediye borçları konusunda samimi adım atıp da bizim kayıtsız kaldığımızı öne süremez. Bizim bu yapıcı tavrımıza rağmen herhangi bir adım atmayan belediyeler de ne yazık ki var. Bunlara da en eski borçlardan başlamak üzere ödeme emirleri göndermek ve daha sonrasında da haciz uygulamak durumundayız. Şunu çok net belirtereyim herhangi bir belediyeye icra uygulamışsak, emin olun bizim her türlü uzatmış olduğumuz eli reddetmiştir, görmezden gelmiştir. Bu nedenle hiçbir belediye lütfen mağdur edebiyatı yapmasın."

 

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor! Yeni binalar depremde nasıl yıkılıyor? 

Konutun cazibesi gelecek 7 yılda da sürer mi? Vergiler, faizler, denetimler sektörü olumsuz etkiler! 

24 ay vadeli 100 bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri belli oldu! İşte banka banka son dakika faiz oranları!