Genel

Borçlu mükellef, yapılandırma için Maliye ’ye koştu

Maliye Bakanı şžimşek, uygulamanın daha ilk 3 gününde 101 bin kişinin vergi borcu ile trafik ve diğer para cezalarının yeniden yapılandırılması için Maliye Bakanlığı'na başvurduğunu açıkladı

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeye ilgi büyük oldu.

3 günde ortaya çıkan bu rakamı “memnuniyet verici ” olarak niteleyen şžimşek, “Borçlular açısından tarihi bir fırsat. Borçlu mükelleflerimizi, vatandaşlarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaya çağırıyoruz ” dedi.  

Yeniden yapılandırmanın doğru ve hızlı şekilde anlatılması için Maliye Bakanlığı olarak da her türlü çabayı göstereceklerini de belirten şžimşek, bu çerçevede vergi ve idari para cezası borcu olanlara uyarı mahiyetinde 10 milyon kişiye mektup göndererek, vergi ya da para cezası borcu bulunduğunu hatırlatacaklarını kaydetti.

şžimşek, ikinci mektupta ise mükelleflerin kanunun matrah artırımı ve defter kayıtlarıyla ilgili hükümleri konusunda bilgilendirileceğini bildirdi.   Mektup gönderimi için PTT ile anlaşma sağlandığını belirten şžimşek, “Mektupların kağıt ortamına dökülmesi, zarflanması ve vatandaşa ulaştırılması işlemlerini PTT üstlenecek. Bize de bu hizmeti karşılığında indirimli tarife uygulayacak. Mektup başına 95 kuruş ödeme yapacağız ” dedi.

Hürriyet