06 / 05 / 2024

Bornova +1 Down Kafe bugün açılıyor!

Bornova +1 Down Kafe bugün açılıyor!

Down Sendromlu gençlerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Bornova Belediyesi, İZBAŞ ve Ege Üniversitesi işbirliği ile kurulan Down Kafe yarın (perşembe) açılacak.



"+1 Down Kafe" adı verilen ve down sendromlu gençlerin çalışacağı kafeterya yarın saat 14.00’te düzenlenecek törenle hizmete girecek. Bornova Büyük Park içerisindeki kafede, Hasan Tahsin İş Okulu ve Karşıyaka İş Okullarında eğitim gören 3 down sendromlu çocuk ile 18 yaşını doldurmuş ve yasal çalışma haklarını taşıyan 2 down sendromlu genç görev yapacak.



Birçok kurumun işbirliği yaptığı sosyal sorumluluk projesine Tarihi Kemeraltı Lions Kulübü masa, sandalye ve iş önlüğü gibi bağışlarla destek olurken, Bornova Belediyesi öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Kooperatifi de stant açarak destek verdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Burada çalışacak olan Down Sendromlu gençler sigortalı olarak günde 5 saat görev yapacak.


Bu sistemle vardiyalı olarak ayda 20 gencimize iş imkanı sağlamak istiyoruz. Bu sayede hem Bornovamız güzel bir dinlenme mekanı kazanacak hem de Down Sendromlu gençlerimiz sosyal hayata daha fazla katılmış olacak" dedi.


Hürriyet


Geri Dön