09 / 05 / 2024

Bornova Küçükpark'ta hayaller gerçeğe dönüşüyor!

Bornova Küçükpark'ta hayaller gerçeğe dönüşüyor!

Bornova Belediyesi'nin yaşayan merkezlerinden olan Küçükpark'ı daha modern yeşil bir görünüme kazandırmak için başlattığı çalışmalar hızla ilerliyor.



Bornova Belediyesi'nin yaşayan merkezlerinden olan Küçükpark'ı daha modern yeşil bir görünüme kazandırmak için başlattığı çalışmalar hızla ilerliyor. İhale sürecinin ardından yapım işlerine başlanan bölgede ilgili tüm kurumlar koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. 


Bornova Belediyesi, kafeleri ve eğlence mekanlarıyla İzmir'in 24 saat canlı olan merkezi Küçükpark'ı yeniliyor. Küçükpark'ın daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlayan çalışmalar aylar önce vatandaşların fikirlerinden yola çıkılarak başlatıldı. Bu amaçla, 'Fikrini Al Parka Gel' sloganıyla düzenlenen etkinlikte binlerce Bornovalı Küçükpark'a ilişkin hayallerini ve dileklerini kağıtlara dökmüştü. Bornova Belediyesi'nin "Ortak Akıl" çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların bu dilekleri gerçeğe dönüşüyor. 


Ulaşım sağlanacak

Küçükpark yenileme projesinin en önemli adımlarından biri, bölgenin motorlu araç girişine kapatılarak yasalaştırılması olacak. Bu kapsamda 169 ve 170. sokaklar ile Zafer Caddesi'nin Küçükpark Meydanı'na cepheli bölümleri kapatılacak. Yapılacak düzenlemenin ardından daha önce olduğu gibi Fevzi Çakmak Caddesinden 162 ve 161 sokaklar kullanılarak  Ankara  Caddesi'ne geçişler devam edecek. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin önündeki kavşaktan 169 sokak ve Zafer Caddesi kullanılarak Süvari Caddesi'ne ulaşım sağlanacak.


Daha yeşil ve modern

Meydanın 2,5 kat büyüyeceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bütün imkanları seferber ettiklerini belirterek Vatandaşlarımızın önerileriyle başlattığımız çalışmalar sayesinde Küçükpark daha modern ve yeşil bir hale gelecek" dedi. 


Şirinyer Parkı, buluşma mekânı olacak

İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin Şirinyer Parkı'nın da yer aldığı 81 bin metrekare alanda yapacağı ancak dört yıl önce mahkeme kararıyla durdurulan proje, revize edildi. Yeni imar planı Ağustos ayında onaylanan ve 2017 yılı başında çalışmalara başlanması hedeflenen proje, yeniden itirazla olmaz ve dava açılmazsa 2018 yılı sonunda tamamlanacak. 


'Göğsümüzü gereceğiz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Merkezin altı otopark olacak. 

Şirinyer İstasyonu ana istasyon olduğu için, arabasını bu otoparklara park eden İzmirli, İZBAN'a ve tamamlanınca metroya binebilecek" dedi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise Şirinyer projesinde yeşil alanların tamamının korunduğu söyledi. Piriştina, "Buca denilince akla gelen, üzümün meydanda yaşatıldığı, şelalerin aktığı bir yer olacak. Göğsümüzü gere gere gezebileceğimiz, çok keyifli zamanlar yaşayacağımız bir yer olacak" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön