İhale

Bornova Vergi Dairesi, İzmir'de 420 metrekarelik arsa satıyor! 

Bornova Vergi Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o arsanın fiyatı ve tüm merak edilenler... İzmir Bornova'da yer alan arsanın ihalesi 5 Ekim 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek

Bornova Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 18 ada 34 parselde yer alan arsa satışa sunuluyor. İzmir Bornova'da yer alan arsanın ihalesi 5 Ekim 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

Bornova Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından satışı yapılacak arsanın büyüklüğü 420 metrekare olarak belirlendi. Düzgün dikdörtgen şekle sahip arsanın Üniversite Caddesine 16 metre cephesi bulunuyor. Üzerinde herhangi bir yapı bulunmayan parsel, tamamen otopark alanı ve yeşil alanda kalıyor. Arsanın kamulaştırılacak alan olduğu belirtildi.

 

İzmir Bornova'daki satışı yapılacak arsanın fiyatı 3 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

İşte Bornova Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından arsa satışına ilişkin verilen o ilan...

İlan metni:

BORNOVA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

 
1- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı numarası :
Kazımdirik mahallesi Bornova / İZMİR

2- Gayrimenkulün durumu ve hususi vasıfları :
Satışa konu Kazımdirik mahallesi, 18 ada, 34 parsel numaralı arsa 420 metrekaredir. Düzgün dikdörtgen şekle sahiptir. Eğimsiz arazi üzerinde bulunmaktadır. Üniversite Caddesine cephesi yaklaşık 16 metre, derinliği yaklaşık 26 metredir. Parsel boştur. Üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır. İmar Müdürlüğünde yapılan araştırmada, parsel alanının tamamının otopark alanı ve yeşil alanda kaldığı, kamulaştırılacak alan olduğu bilgisi alınmıştır.

3- Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler:
Taşınmazın tapu kaydında ipotek bulunmakla birlikte ipotek alacağının ödendiği belirtilmiştir.

4- Satışın gayrimenkul üzerindeki haklarla birlikte yapılacağı :

5- Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer:
3.000.000,00.-TL ( % 18 KDV, Damga Vergisi ve Tapu Alım Harcı alıcıya aittir.

 

6- Artırmaya iştirak için alınacak teminat tutarı :
Gayrimenkule biçilen rayiç değerin %7,5 nispetinde olan 225.000,00.-TL tutarında teminat alınması gerekmektedir.

Teminat olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 10. maddesinin 1-4. bentlerinde yazılı bulunan; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde ana paraya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat “Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir” kabul edilecektir.

7-Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat :
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Adalet Mahallesi Anadolu Caddesi No:41/3 Kat:9 Seminer Salonu Bayraklı – İZMİR 05.10.2022 Çarşamba günü saat : 14.00

8- İlgilenenler Gayrimenkul Satış Şartnamesini Bornova Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Servisinden ( 5.kat ) alabileceklerdir.

9- Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun 05.10.2022 günü saat: 12.00’a kadar Satış Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.
Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

10- Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak; gayrimenkul, aynı mahalde 12.10.2022 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

11- İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.
Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Bornova Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

Bursa'da 2 arsa, 2 tarla ve 1 avlulu ev satılıyor! 180 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ürgüp Belediyesi 5 taksitle arsa satacak!

Milli Emlak o ilde 19 bin 200 TL'ye konut imarlı arsa satacak!