07 / 05 / 2024

Borova Yapı, 2010-2011 iş geliştirme faaliyetlerini açıkladı

Borova Yapı, 2010-2011 iş geliştirme faaliyetlerini açıkladı

Borova Yapı Endüstrisi A.şž, 2010 yılında başlayıp, 2011 yılında sürdürmekte olduğu iş geliştirme faaliyetlerini ve girilen ihaleleri açıkladı...



Borova Yapı'dan yapılan açıklama şöyle:

şžirketimizin 2010 yılında başlayıp 2011 yılında sürdürmekte olduğu iş geliştirme faaliyetleri ve girilen ihaleleri, halkı aydınlatmak amacına yönelik olarak aşağıda açıklamaktayız. Her zaman olduğu gibi, Yurtiçi ve Yurtdışındaki iş geliştirme faaliyetleri finansman riski bulunmayan projeler ile sürdürülecektir.

1-Yurtiçi Projelerimiz

  1.1.Y&Y GYO tarafından İstanbul, Esenyurt'ta planlanmış Innovia projelerinin 3. Faz'ı şirketimiz tarafından anahtar teslimi olarak taahhüt edilmiş olup inşaatına başlanılmış bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 3869 konutun inşa edileceği proje, 20 ayda tamamlanacaktır.

  1.2.Tahmini konut sayısı 4500 olan Innovia projesi 4. Faz'ın taahhüt işleri için de Y&Y GYO ile görüşmeleri sürdürülmekte olup, inşaatına bu yıl içerisinde başlanması planlanmaktadır.

  1.3.Sağlık Bakanlığının Türkiye'nin çeşitli illerinde ihalelerinin yapılmasını planladığı PPP (Public Private Partnership), diğer bir deyişle Kamu Özel Ortaklığı Hastahane projelerine, bu konuda deneyimli yabancı bir firma ile birlikte iştirak etme kararı alınmış, ve çalışmalara süratle başlanmıştır.

 1.4.Türkiye ve yabancı ülkelerde tünel, demiryolu gibi altyapı projelerine birlikte katılabilmek amacıyla, yabancı ortaklarla iş geliştirme faaliyetlerine hız verilecektir.


2-Yurtdışı Projelerimiz

 2.1     Irak
              *Yatırımcı olarak LUKOIL Petrol şžirketi (Rusya Federasyonu) tarafından üstlenilen, mühendisliği, danışmanlığı ve ihalesi Petrofac Firması tarafından yürütülmekte olan West Quarna Projesinin inşaatı için firmamız ihaleye davet edilmiştir. Teklif dosyası hazırlanıp Petrofac'a   gönderilmiştir.

              *Kuzey Irak Devleti'nin talep ettiği toplam 1.250.000 m2'lik arazi üzerinde yerleşecek 20.000 konut ve tüm altyapı inşaatlarının maaliyetlerini düşürebilmek amacıyla alternatif konut modelleri üzerinde çalışılmalar sürdürülmektedir.

  2.2   Libya
              *Konut ve altyapı projeleri takip edilmektedir. Bu amaçla rep ofis açma kararı alınmıştır.

  2.3   Tanzanya
              *1.200.000 m2 arazi üzerinde 1200 konut, 3 adet otel, alışveriş merkezi ve iş merkezinden oluşacak, tahmini maliyeti 300 milyon $'ı aşacak bir proje için yetkililerle görüşmelere başlanmıştır.

Yukarıda bahsedilenlerin dışında, Türkmenistan ve Litvanya'da özel projeler takip edilmektedir.

 


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Geri Dön