09 / 05 / 2024

Borsa güne nasıl başladı? 

Borsa güne nasıl başladı? 

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararından sonra borsa İstanbul'un güne nasıl başlayacağı merak ediliyordu. Peki, Borsa İstanbul güne nasıl başladı? İşte detaylar...



BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,50 artışla 5.509,76 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 81,50 puan yükselişle ve yüzde 1,50 değer alarak 5.509,76 puana ulaştı. 

Holding endeksi yüzde 1,50  ve bankacılık endeksi yüzde 1,41 holding endeksi yüzde 1,50 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri değer alırken en çok kazandıran yüzde 1,95 ile ulaştırma olarak kaydedildi.

23 Haziran yükseliş eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi, yüzde 4,65 değer alarak günü 5.428,26 puandan tamamladı.

Borsa güne nasıl başladı? 

ANALİSTLER NELER SÖYLÜYOR

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu sene iki kez faiz artırımına gidebileceğine dair söylemlerin güçlenmesi ile karışık bir seyir izlendiğini belirterek, yurt içi pay piyasaların pozitif ayrıştığını ifade etti.

ABD Kongresi'ndeki sunumunda dün açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) genel olarak faiz oranlarını bu sene tekrardan ve belki 2 kez daha artırmanın uygun olacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Ayrıca, dün para politikası kararlarını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,50'den yüzde 15'e çıkardı.

TCMB'den faiz oranlarına dair yapılan açıklamada, "Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir." ifadesine yer verildi.

Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.400 ve 5.350 puanın direnç konumunda olduğunu ifade etti.

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

Vakıf Üniversite ücretleri cep yakıyor! Yüzde 100’e yakın zam yolda

Konut sorunu büyüyor! Sektör temsilcilerinden 'Yatırımcının önünü açın' talebi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön