09 / 05 / 2024

Borsa güne nasıl başladı? 31.05.2023

Borsa güne nasıl başladı? 31.05.2023

Borsa İstanbul yatırımcıları borsanın güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, İstanbul Borsa güne nasıl başladı? İşte detaylar...



Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon ikileminde yükselen belirsizliklerle risk algısının güçlenmeyi sürdürdüğünü kaydederek, ABD'deki borç limiti krizine dair pozitif haber akışının sınırlı da olsa risk algısını törpülediğini belirtti.

Bugün gözler yurt içinde belli olacak 1. çeyrek GSYH verilerine döndürülürken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, GSYH'nin bu dönemde yüzde 3,74 yükseldiğini bekliyor.

Yurt dışında ise bugün Almanya'da işsizlik oranı ve enflasyon, ABD'de de JOLTS açık iş sayısı ile Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 5.200 seviyelerinin direnç, 4.900 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Borsa güne nasıl başladı? 31.05.2023

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın kazandığı seçimin ardından belirsizliğin son bulmasıyla Borsa İstanbul'da başlayan artış dün de devam etti. Haftanın ilk işlem gününde yüzde 4.1 yükselerek 4.768 puana çıkan borsada, endeks dün de yüzde 4 civarında yükseldi ve gün içinde 4.955 ile bir ayın zirvesini gördü.

Borsa İstanbul'da son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından izleniyor. Yatırımcılar değerlenen hisseleri, değer kaybeden endeksleri art arda araştırıyor. 

Özellikle Mehmet Şimşek'in kabinede görev alacağı ile ilgili güç kazanan beklentilerden sonra banka hisselerinde resmen uçuş gözlemlendi. Bankacılık endeksinde yaşanan artış gün içinde yüzde 9'u geçti.

En çok kazandıran hisseler listesinde de Yapı Kredi, Akbank, Garanti, İş Bankası,  TSKB, Şekerbank ve Vakıfbank yer aldı.

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön