09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...



Ayrıca, gerilemeyi sürdüren Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de 457 baz puanda yer alıyor. 

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi verilerinin, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verilerinin izleneceğini vurgulayarak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.400 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.300 ve 6.200 puanın destek konumunda bulunduğuna dikkat çekti. 

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Ayrıca, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin  Mayıs ayında, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 1,44 artmasını bekliyordu. Ekonomistler, Mayıs ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yıllık bazda yüzde 5,95 yükseleceğini öngörüyordu. 

Açıklanan son dakika verilerine göre, Mayıs 2023'te sanayi üretimi yıllık yüzde 0,2 gerileme gösterdi. Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında ise Mayıs'ta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 geriledi. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 yükseldi. 

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

14 bin TL'den az maaş alanlara TOKİ'den Temmuz 2023 müjdesi! Başvurular resmen 5 gün sonra başlıyor!

Gram altın yıl sonunda tam 2 bin TL olacak! Uzmanlar tek tek açıkladı: Altın, dolar, borsa yükselecek mi? 

1 kg dilimli tost peynir 139 TL'ye, piliç baget 65 TL'ye 1,5 kg yoğurt 39 TL'ye düştü! A101 aktüel ürünler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön