05 / 07 / 2024

Borsa İstanbul haftayı nasıl kapattı? Borsada yüzler güldü mü?

Borsa İstanbul haftayı nasıl kapattı? Borsada yüzler güldü mü?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 14,15 puan artarken, toplam işlem hacmi 89,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.



HANGİ SEKTÖRLER KAZANDIRDI?

 Sektör endeksleri içerisinde en fazla kazandıran yüzde 2,90 ile turizm sektörü olurken, en çok yatırımcısına kaybettiren sektörler; yüzde 1,60 ile finansal kiralama ve faktoring oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,28 gerilerken, holding endeksi ise yüzde 0,36 oranında yükseliş kaydetti.

Borsa İstanbul haftayı nasıl kapattı? Borsada yüzler güldü mü?

Piyasa çevreleri, Amerika’da enflasyonun düşüş trendine girmiş olabileceği ve ABD Merkez Bankası Fed’in şahin tutumunu bırakabileceği beklentileri küresel pay piyasalarının pozitif bir seyir izlediğini ve bunun BIST 100 endeksine de olumlu yansıdığını ifade etti.

HAFTAYA NE OLACAK?

Gelecek hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’ndan çıkacak faiz kararı piyasalar açısından kritik bir konu olarak gündemde önemli bir yere sahip. Ayrıca FED’in  Bej Kitap Raporu ve Japonya Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı da piyasaların takip edeceği gelişmeler arasında yer alacak. Bunun yanı sıra uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını da kaydetti.

TAKİP EDİLECEK VERİLER

Piyasaların takip edeceği veri gündeminde ise şu konular yer alıyor:

Yurt içi: Bütçe dengesi ve konut satış rakamları

Yurt dışı: ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve sanayi üretimi. Çin'de büyüme, sanayi üretimi rakamları. Ayrıca Euro Bölgesinde, İngiltere'de ve Japonya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceği belirtiliyor.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.100 puanın direnç, 4.700 ve 4.650 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön