Ekonomi

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri merak ediliyor. İşte son rakamlar... Atılan adımların ardından hem Borsa İstanbul hem de dolar kuru tarihi zirvelerine ulaştı

Borsa İstanbul'daki son durum ve gelecek beklentileri sık sık gündem oluyor. Atılan adımların ardından hem Borsa İstanbul hem de dolar kuru tarihi zirvelerine ulaştı. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'daki son durumu ve beklentileri kaleme aldı. Ufuk Korcan, söz konusu yazısına "BIST 100 Endeksi’nde 5 bin 700 puan seviyesi kritik. Bu seviyenin üzerinde yükselişin devamı beklenebilir" ifadelerini kullanarak başladı. 

Merkez Bankası’nın 22 Haziran tarihindeki toplantısında politika faizlerini yüzde 8.5’ten yüzde 15’e çıkarmasının, para politikasında söylenen kademeli sadeleşmede ilk kararın alınmasının ve rezervler biriktirmenin önceliklendirilmesinin fiyatlar üzerinde etkili olduğu ifade ediliyor. 

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, "PPK toplantısından bu yana BIST 100 Endeksi yüzde 12’ye yakın yükselirken dolar kurunda yüzde 11 civarı bir artış yaşandı" diyerek, yabancı girişi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Söz konusu yazısında "Geçtiğimiz dönemde gördüğümüz kur-BIST 100 arasındaki yüksek korelasyonun yeniden başlayıp başlamadığını önümüzdeki günlerde test edeceğiz. Ancak mevcut konjonktür tarihi zirvelerinden işlem gören Borsa İstanbul’a ilgiyi canlı tutacak gibi" ifadelerine yer veren Korcan, normalleşme adımlarının yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’a girişlerini destekleyebileceğine yönelik genel bir beklentinin olduğunu aktardı. Olası bir yabancı girişi öncesinde yerli yatırımcıların pozisyon alma isteklerinin devam edebileceğini de dile getiren Korcan, "Piyasa uzmanları, yüklü olmasa da son zamanlarda bir miktar yabancı alımlarının olduğunu ifade ediyor" dedi. 

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

"Borsada teknik görünüme bakarsak; endeksin haftalık bazdaki grafikte 5 bin 700 puan seviyesinin üzerinde yine haftalık kapanış yapması olumlu" diyen Ufuk Korcan, bu hafta için yine bu seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin izleneceğini belirtti. 

Pozitif senaryoda 5 bin 700 puanın üzerinde kalınmasının artış ivmesini teknik anlamda destekleyecek öneme sahip olduğunun altını çizen Korcan, "İndikatörler şu an için haftalık bazda pozitif yönde sinyal üretiyor. Bu da bu hafta için endeksin 5 bin 700 puan seviyesi üzerinde kalma isteğine destek olacak" açıklamasında bulundu. 

Negatif bir senaryoda ise 5 bin 700 puanın altına inilirse  bin 268 - 5 bin 332 puan seviyelerinin ilk destek noktaları konumunda olduğunun altını çizen Korcan, "Bu bölgenin altında ise önceki düşüş trendinin yeniden test edileceği nokta olan 5 bin 171 puan seviyesi ise destek görevi görecek" ifadelerini kullandı. 

DOLAR DÜŞECEK Mİ? 

Ufuk Korcan, dolar ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde "Dolar/TL paritesi 29 Mayıs 2023 tarihinde başlattığı agresif yükseliş kanalı içerisindeki seyrini sürdürüyor. Bu kanal içerisinde düzenli ve döngüsel bir hareket var" ifadelerine yer verdi ve geçen hafta 26.18 lira seviyesinin test edildiğinin altını çizdi. 

Döngünün tekrarlanması halinde bu hafta bir gerilemeyle birlikte 25.10-25.80 TL seviyesinin test edilebileceğine değinen Korcan, yazısını "Ancak paritede bir rahatlamadan bahsedebilmemiz için bu bandın sert bir şekilde aşağı kırılması şart" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ hangi illerde arsa satışı yapacak? TOKİ arsa ödeme şartları neler?

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!