28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.



Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzları bu hafta başlarken, SPK’dan bir şirkete daha halka arz onayı çıktı. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi A.Ş’nin halka arzını onayladığını açıkladı.

Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz yoluyla 386 milyon 179 bin 700 Türk Lirası olan mevcut sermayesini 130 milyon Türk Lirasına yükselterek 516 milyon 179 bin 700 Türk Lirası’na çıkaracak.

Şirketin halka arzında 1 Türk Lirası nominal değerli paylar, 16,20 Türk Lirası sabit fiyat üzerinden satışa çıkarılacak. Payların tamamının satılması durumuna göre şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,52 milyar TL ve halka açıklık oranı ise yüzde 31 olacak.

Şirket halka arz izannamesinde, halka arzdan elde edilecek fonların tamamını  Ergani Fabrikası'nın devralınması için harcanacağını  belirtti. Bu hafta halka arzı gerçekleştirilen Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri ile Bor Şeker A.Ş’den sonra  Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş 2024’ün üçüncü halka arzı olacak.

X sosyal medyada 374 bin takipçisi olan Solakoğlu https://twitter.com/solakogIu hesabından Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin halka arzını duyurdu. İşte Solakoğlu’nun paylaşımı ve takipçilerin yorumları.

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

 


Geri Dön