16 / 05 / 2024

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul ne zaman açılıyor?

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul ne zaman açılıyor?

Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağı yatırımcılar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. İşte detaylar!



SPK YENİ KARARLARINI BİR BİR AÇIKLADI!

SPK tarafından alınan yeni kararlar belli oldu. Bu bağlamda mükellef şirketlerin iktisap ettikleri kendi hisse senetleri ve ortaklık paylarına dair dağıtılan kar payının sayılan tutarlar üzerinden yüzde 0 oranında tevkifat yapılacağı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketinden sonra işlemleri durduran borsa ile ilgili yeni kararlar alırken hisselerin geri alımlarında stopajların sıfırlanması talimatı verildiğini duyurdu.

BORSADA YENİ TEDBİRLER ALINDI

Sermaye Piyasası Kurulu, deprem felaketinden dolayı oluşan sıkıntıları telafi etmek için bazı önlemler aldı. Yapılan açıklama çerçevesinde yürürlükte bir geri alım programının olup olmadığına bakılmaksızın payları borsada işlem gören ortakların ve buna bağlı bulunan ortaklarının paylarının geri alım işlemlerinin kolay bir şekilde yapılması hedefleniyor. Yatırımcıların korunması için alınan önlemler kapsamında ikinci bir duyuruya kadar payları borsada işlem gören halka açık ortakların bilgisine sunarak yönetim kurulu kararı ile geri alım programının başlatılabileceği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı; “Yönetim kurulu kararında geri alımın amacına, geri alım programının öngörülen azami süresi, alınacak azami pay adedi ile kullanılacak azami fon tutarına yer verilmesi gerektiğine ve söz konusu yönetim kurulu kararının Kurulun özel durum açıklamalarına dair düzenlemeleri kapsamında kamuya açıklanmasına karar verildi.”

Bunun dışında borsada payı bulunan ve halka açık bir şekilde işlem gören ortakların bağlı olduğu ortaklarının da genel kurul kararı aranmadan yapılacak ilk genel kuruldaki kendi ortakları ile beraber ortakların bilgisine sunularak yönetim kurulu kararı ile geri alım programı başlatılabileceği belirtildi. Yönetim kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında 1. maddede geçerli olan esasların göz önünde bulundurulmasının mümkün olabileceğine değinildi.

Altın piyasası karman çorman! Rakamı duyan kuyumcuları doldurdu!

Depremzedelere yakıt yardımı! Depremzedelere yakıt desteği ne zaman verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön