05 / 05 / 2024

Borsa yeni güne rekor tazeleyerek başladı!

Borsa yeni güne rekor tazeleyerek başladı!

Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,47 artışla rekor seviye olan 6.135,31 puandan başladı.



Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Borsa İstanbul yeni güne rekor tazeleyerek başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,55 puan ve yüzde 0,47 artışla günü 6.135,31 puandan başladı.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık endeksi yüzde 0,49 ve holding endeksi yüzde 0,55 artış gösterdi. Tüm sektör endeksleri yükseliş gösterirken, en çok kazandıran ise yüzde 1,08 ile inşaat oldu.

Paylaşılan detaylara göre, dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,71 artış göstererek, günü 6.106,76 puandan tamamladı.

Borsa yeni güne rekor tazeleyerek başladı!

Konu ile ilgili olarak önemli bazı açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif seyrin sürdüğünü kaydedere, yurt içi pay piyasalarının pozitif ayrıştığını dile getirdi.

Açıklamalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyallerin fiyatlamaları zorlaştırdığını dile getiren analistler, tutanaklarda, bazı Fed yetkililerinin haziran ayı toplantısında politika faizinin 25 baz puan artırılmasından yana olduğunun anlaşıldığını kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak önemli detaylar veren analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.200 ve 6.300 seviyelerinin direnç, 6.000 ve 5.900 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön