29 / 06 / 2024

Borsada hisse mi, BES’te BIST 100 fonu mu almak daha kazançlı?

Borsada hisse mi, BES’te BIST 100 fonu mu almak daha kazançlı?

Uzun dönem yatırımı düşünenler için borsanın yanı sıra Bireysel Emeklilik Sistemi BES’te sıkça tercih edilmeye başlandı.  Uzmanlar, borsa yerine BES’te hisse fonu alanların daha çok kazandığını belirterek, o hesabı paylaştı.



Yatırımcılar son dönemde sıkça tercih edilen BES’in ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Uzmanlar devletin yüzde 30 katkı verdiğini BES’te doğru yönetilen sözleşmelerde kazancın katlanarak arttığını belirtiyor.

Peki hangi yatırım aracı daha karlı, borsa mı yoksa  BES’te BIST 100 fonu almak mı? Fon Danışmanı ve Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, https://x.com/TahsinSesenoglu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “BES sözleşmesine 1 sene önce yıllık ödeme yapan bir kişi aynı zamanda Borsa İstanbul yatırımı yaptığında getiride yüzde 52 daha fazla kazanmış olacaktır” dedi.


Şeşenoğlu 240 bin TL üzerinden yaptığı örnek hesapta, 240 bin TL’nin 1 yıllık BIST 100 getirisinin 304 bin 800 TL olduğunu belirtirken aynı para ile BIST100 fonu alınması halinde devlet katkısı ile birlikte 465 bin TL getiri sağlayacağını ifade etti.

İŞTE ŞEŞENOĞLU’NUN O PAYLAŞIMI

İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları! Beşli gremse ne kadar? Tam altın kaç lira? 20 Mayıs 2024 altın fiyatları

Konut birim fiyatları bin doların altına geriledi

Bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Şimdi rakama bakın! 


Geri Dön