28 / 06 / 2024

Bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Şimdi rakama bakın! 

Bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Şimdi rakama bakın! 

Milyonlarca emekliye ek gelir imkanı sunan bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekliye devlet tarafından bayram ikramiyesi ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hızlandı. 

Emekliler 'Bayram ikramiyesi ne kadar 2024?, Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Emekli bayram ikramiyeleri, 2022 yılında 1.100 TL'den 2 bin Türk Lirası'na yükseltilmişti. 2023 yılında maaş artışlarıyla beraber zamlanan bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2'şer bin TL olacak şekilde toplam 4 bin TL olarak ödenmişti. 

Bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Şimdi rakama bakın! 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR 2024? 

Milyonlarca emekliye ek gelir imkanı sunan bayram ikramiyeleri bu yıl da zamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Ramazan Bayramından önce "Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" diyerek bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamada bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin TL'ye çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramında emekli ikramiyeleri 3 bin TL olarak hesaplara yatırıldı.

Bayram ikramiyesi ne kadar 2024? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Şimdi rakama bakın! 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024? 

Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 3 bin TL olarak ödeniyor ve emekliler iki bayramda toplam 6 bin TL ödeme almış oluyor. 3 bin TL'lik emekli ikramiyesi ile bir nebze de olsa nefes almak isteyen emekliler, ödeme tarihlerini merakla araştırıyor. 

Emekli bayram ikramiyelerinin Kurban bayramından önceki hafta olan 5 Haziran - 10 Haziran arasında hesaplara yatırılması öngörülüyor. Bayram ikramiye ödemelerinin öncelikle SSK akabinde Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarının hesaplarına yatırılması planlanıyor. 

Bu sene 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar da resmen sona gelindi. Konuya ilişkin paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki Haziran ayında emekli maaşları bayram sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar da 3 bin liralık ikramiye eklemesiyle beraber hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Bursa ve Konya'da 65 adet arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul almak isteyenler için tarih verildi! 

Tapu bozma davası hangi durumlarda açılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? Bunları bilmeden tapu bozma davası açmayın!

Türkiye Finans Mayıs 2024 yeni emekli paketini resmen açıkladı, 15 bin TL müjdesini duyanlar inanamadı!


Geri Dön