Ekonomi

Borsada seçim sonrası hareketler: Bu son hafta rallisi mi?

Mehmet Aşçıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcıların seçim sonrası yatırım perspektiflerini analiz ediyor ve hangi sektörlerin şanslı göründüğü konusunda görüşlerini paylaşıyor. İşte ayrıntılar... Haber Türk'ün aktardığına göre; borsada son günlerdeki iyimserliği değerlendiren Aşçıoğlu, hisse alımlarının son hafta rallisine işaret edip etmediğini ve seçim sonrası borsanın olası hareketleri konusundaki tahminlerini aktarıyor

A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu oluyor. 

Haber Türk'ün aktardığına göre; borsada son günlerdeki iyimserliği değerlendiren Aşçıoğlu, hisse alımlarının son hafta rallisine işaret edip etmediğini ve seçim sonrası borsanın olası hareketleri konusundaki tahminlerini aktarıyor. Aşçıoğlu özellikle yabancı yatırımcının seçim sonrası hareketleri konusundaki fikirlerini paylaşarak beklenen seçim sonrası rallide hangi sektörlerin şanslı olabileceği konusundaki görüşlerini açıklıyor.

BİLANÇOLAR NE DİYOR?

Bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım perspektifinin nasıl şekillendiğini anlatan Aşçıoğlu, seçim sonrası mevcut iktidar devam ederse döviz, faiz ve borsanın nasıl hareket edeceği ve tersi olursa nasıl bir beklentisi olduğunu dile getiriyor. Şirketlerin 3 aylık bilançolarını da değerlendiren Aşçıoğlu, şimdiye kadar gelen bilançoların ne anlam ifade ettiğini değerlendiriyor

HANGİ SEKTÖR ŞANSLI?

Mehmet Aşçıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcıların seçim sonrası yatırım perspektiflerini analiz ediyor. Kendisi, seçim sonrası iktidarın devam edip etmeyeceğine göre döviz, faiz ve borsa piyasalarındaki muhtemel hareketleri öngörüyor. Ayrıca, şirketlerin son üç aylık bilançolarını da değerlendirerek ne anlama geldiğini açıklıyor. Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi halinde, sektörel farklılıkların olası olup olmayacağını analiz ediyor ve hangi sektörlerin şanslı göründüğü konusunda görüşlerini paylaşıyor. Son olarak, halka arzları da değerlendirerek arzların endeks üzerindeki etkisini yorumlayarak küçük yatırımcılara önerilerde bulunuyor.

BORSA NEDİR?

Borsa, hisse senetleri, tahviller, emtialar, dövizler ve diğer finansal enstrümanların alınıp satılabildiği bir piyasadır. Bu piyasalarda işlem yapmak, yatırımcılara bir şirketin hisse senetlerine yatırım yaparak sahiplik payı elde etme, tahviller ve bonolar aracılığıyla borç verme, emtialar ve dövizlerle risk yönetimi gibi farklı yatırım seçenekleri sunar.

Borsalar, genellikle halka açık şirketlerin hisse senetlerinin alınıp satıldığı yerler olarak bilinir. Yatırımcılar, hisse senetlerinin fiyatındaki dalgalanmaları takip ederek, şirketin performansı hakkında fikir sahibi olabilirler. Borsalarda işlem yapmak için, bir aracı kurum veya banka üzerinden hesap açmak ve alım-satım işlemlerini gerçekleştirmek gerekmektedir.

BORSAYA NASIL YATIRIM NASIL YAPILIR?

Borsaya yatırım yapmak için öncelikle yatırımcının bir yatırım hesabı açması gerekmektedir. Bu hesabı açmak için, bir banka veya aracı kurumla iletişime geçmek gerekmektedir. Hesap açılırken belirli evraklar talep edilecektir. Bu evraklar, kimlik bilgileri, adres bilgileri ve vergi numaralarını içermektedir. Hesap açılışından sonra, yatırımcı, hesabına para yatırarak borsada işlem yapmaya başlayabilir.

Borsada işlem yapmak için öncelikle hisse senedi, tahvil, bono, yatırım fonu gibi yatırım araçlarına karar vermek gerekmektedir. Bu yatırım araçlarının performanslarını takip etmek, analiz etmek ve uygun bir zamanlamada alım-satım işlemleri yapmak, yatırımcıların borsada başarılı olmalarını sağlayacaktır. 

Çalışmayan anneler için devletten 3.700 TL destek ödemesi yapılacak!
Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!
Deprem bölgesindeki seçmenlerin demokratik sürece katılımı için 'Askıda Bilet' kampanyası Başlatıldı!