05 / 05 / 2024

Borsada teknik analiz yapmayı papatya falı gibi görmeyin!

Borsada teknik analiz yapmayı papatya falı gibi görmeyin!

İnfo Yatırım Yatırımcı Buluşmaları’nın altıncısı yapıldı. Katılımcılar, teknik analiz, geçmiş fiyat hareketlerinden yola çıkılarak çeşitli göstergeler kullanılarak gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etme yöntemidir. Mutlaka yararlanın uyarısını yaptı.



Sermaye piyasalarında faaliyet gösteren İnfo Yatırım’ın Borsa İstanbul’da düzenlediği ücretsiz yatırımcı buluşmasında, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz ‘Yüksek Enflasyon Ortamında Borsa’, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güler ‘Halka Arzlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler’, Ergün Tekgül ‘Vadeli Piyasalar ve Algoritmik İşlemler’ konu başlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, % 8,5 faizle başlanan yerden bugün % 30 politika faizine gelindiğine dikkat çekerek, “Görünen o ki faiz artışları sürecek. Ben yıl sonunda % 40 etrafında oluşan bir politika faizi bekliyorum. 11 Eylül itibariyle borsadaki yatırımcı sayısı 10 milyonu geçti ve sadece bir ayda yaklaşık 1 milyon 850 bin hesap açıldı. Yani sistem 30 yılda açamadığı hesabı bir ayda açmış oldu. 85 milyonluk ülkede 10 milyon yatırımcıya çıktık. Bu insanların bir kısmı halka arzlara katılmak üzere geliyor ama sonuçta yolları sermaye piyasası ile kesişiyor. Gelecek dönemde bu ülkenin ekonomik finansal mimarisi bu insanlarla değişecek” şeklinde konuştu.

Borsada teknik analiz yapmayı papatya falı gibi görmeyin!

EKONOMİNİN ANA MOTORU 

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güler, pandemiyle beraber Türkiye’de halka arzların artmaya başladığını belirterek, şunları söyledi: “2020-2022 döneminde yapılan halka arzların gelir performansları iyi şekildeydi. Haziran ayından itibaren ise farklı bir iklim ve bir kültür oluştu. Artık gelen yatırımcı halka arz odaklı davranıyor. Türkiye'deki bir banka günde 50 bin yeni hesap açıyor. Bunda teknolojinin gelişmişliği, mobil uygulamaların büyük katkısı oldu. İnsanlar artık kirasını bir borcunu buradan karşılamaya çalışıyor. Halka arzlar şirketler açısından da pek çok fayda sağlıyor. Şirketlerinde kolay kredi bulamadığı bu dönemde halka arzlar yatırım için ciddi kaynak oluşturuyor. Sermaye piyasaları ekonominin ana motoru olmaya başladı. Halka arz yoğunluğu 3-5 yıl daha böyle gider.”

TEKNİK ANALİZDEN YARARLANIN

Yatırım faaliyetlerinde teknik analizin önemini vurgulayan analist Selçuk Gönençler ise şunları söyledi: “Teknik Analiz, geçmiş fiyat hareketlerinden yola çıkılarak çeşitli göstergelerle gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etme şeklidir. Ben %100 doğru ve %100 tutarlı olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye'de binden fazla kişiye teknik analiz eğitimi veren ve birçok şirketi inceleyen biri olarak doğru olduğuna inanıyorum. Teknik analizi bir papatya falı gibi görmeyin. Yatırımlarınızı yaparken belirli bir disiplin içerisinde teknik analizden yararlanın.”

 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön