15 / 05 / 2024

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3'ün üzerinde arttı

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3'ün üzerinde arttı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,02 değerlenerek 5.269,65 puana çıktı. İşte detaylar...



Dünya'da yer alan detaylara göre, analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıda faiz artırmayabileceğine dair beklentilerin güçlenmesi ile yeni haftaya pozitif başlandığını belirtti.

ABD'de borç limiti krizinin arkada kalmasından sonra belli olan makroekonomik verilerdeki sinyaller piyasaların yönünde etkili oluyor.

Cuma günü belli olan verilere göre, ABD'de tarım dışı istihdam mayıs ayında 339 bin kişi çoğalarak beklentileri geçerken, işsizlik oranı yüzde 3,4'ten yüzde 3,7'ye çıktı. Fed'in dikkatle takip ettiği ortalama saatlik kazanç ise aylık yüzde 0,3 yükselerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3 ün üzerinde arttı

Analistler, istihdamın beklentilerin üzerinde çıkmasına karşın işsizlik oranındaki yükselişle beraber ücretlerdeki artışın yumuşamasıyla Fed'in gelecek hafta faiz artırımlarına ara verebileceği öngörüsünün güçlendiğini kaydetti.

Söz konusu gelişmeler ile para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın önümüzdeki hafta yüzde 77 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı öngörülüyor.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini dün Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır."  açıklamasını yaptı. Konuya dair haber akışı yatırımcıların odağında bulunuyor.

Analistler, öğleden sonra ABD'de hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), fabrika siparişleri verileri ile beraber Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini kaydederek teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.300 ve 5.400 seviyelerinin direnç, 5.100 ve 5.000 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Demir fiyatlarına dev zam geldi! Fiyatlar resmen fırladı! 5 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Tapu sahipleri aman dikkat! Yeni resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön