27 / 04 / 2024

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Borsadaki düşüşün nedeni Varlık Fonu mu? 

Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş sosyal medya hesabı X'ten borsadaki düşüşün nedenlerini açıkladı. Kafalarda bir kuşku olduğunu söyleyen Aktaş, düşüşün nedeninin Varlık Fonu mu olup olmadığını takipçilere sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...



Ekonomim Yazarı Alattin Aktaş, sosyal Medya hesabı X'ten borsadaki düşüşlerin nedenine değindi. Aktaş, ''Borsadaki düşüşün bir dizi nedeni, bir dizi ekonomik açıklaması olabilir?'' diyerek, kafalarda bir kuşku olduğunu açıkladı. Alaattin Aktaş, ekonomim.com'daki yazısında konu ile ilgili uzmanların görüşlerine de yer verdi.

"Ya döviz yukarı ya borsa aşağı!"
Peki piyasa profesyonelleri bu konuda ne düşünüyor? Daha önce uluslararası bir fonda trader olarak görev yapmış bir ismin özet olarak ne dediğine bakalım:

“Sıcak paranın gelmesi için ya dövizin yukarı gitmesi ya borsanın aşağı gelmesi lazım. Hükümet seçim öncesi dövizin yukarı gitmesini istemez, bu yüzden borsanın düşmesi lazım. Gerek faiz artışları, gerek TL depo ihaleleri bu amaca hizmet ediyor. Daha da olmazsa Varlık Fonu satış yapıp fiyat düşürür.” ifadelerine yer vererek; düşüşün nedenini açıkladı. Aktaş'ın paylaşımını altına onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım  ve gelen yorumlar...

Alaattin Aktaş @Alaattin_Aktas
''Borsadaki düşüşün bir dizi nedeni, bir dizi ekonomik açıklaması olabilir? 
Örneğin faizin yükselmesi gibi.

Ama kafalarda bir kuşku da var. Yabancıların alım yapmasını sağlamak üzere fiyatlar özellikle mi aşağı çekiliyor? Ve bunu Varlık Fonu mu yapıyor?'' 


ilhan Kılıç @ilhankilic ''2 aydır varlık fonu  üzerinden bir satış gözlemliyorum 1 aydır artık çok derinleşen bir satışı var.'' diyerek varlık fonuyla ilgili bilgi verdi. 

Haydabre @Haydabre8 ise Aktaş'ın yorumuna katılarak: Neden olmasın... Burası Türkiye....''dedi. 

Ertan Orhan @nahronatre :''Evet bu kuşku borsa geçen gün düştüğünde de  vardı. Ben şahsen borsanın bilerek düşürüldüğüne inananalardanım.

Dora Serici @1925DS: ''BIST'de neredeyse bütün hisseler yabancılar için ucuz denebilecek seviyelerde değil mi sizce? $1'lık hisseye %40 indirim yapılsa istikrarlı bir borsa olmadıktan sonra adamlar neden alsın ki?''


Darbeli Matkap @Herdaimdogrucu ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Benim görüşüme göre yükselirken de onlar devrede idi... Borsa belli bir seviyeye dek fon sayesinde geldi... Sonrasında zaten kendi ivmesi ile yola devam etti...''dedi.

14 yıllık borsacı uzun vadede halka arzlarda beklentisini açıkladı!

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön