Ekonomi

Borsadan rekor geldi! Hangi hisse kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu günü yüzde 1,01 oranda kazançla 3.880,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yapmış oldu. Peki, hangi hisseler yatırımcısına kazandırdı, hangi hisseler kaybettirdi?Bankacılık endeksi yüzde 5,20 oranda ve holding endeksi yüzde 1,19 oranda değer kazandı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre toplamda 38,78 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 84,7 milyar Türk Lirası seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 5,20 oranda ve holding endeksi yüzde 1,19 oranda değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran hisse bankacılık, en çok gerileyen ise hisseler ise madencilik oldu.

Uzmanlar, enflasyon ve resesyon ikileminin gündemin odağında olmaya devam ettiğini belirterek, ABD'de şirketlerin 3. çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin küresel çapta dalgalı bir seyir izlendiğini dile getirdi.

ABD Merkez Bankası Bej Kitap Raporu'nun gündemi meşgul ettiğini aktaran uzmanlar, yurt içinde ise ASELSAN ile başlayacak bilanço sezonuyla birlikte hisse ve sektör bazlı hareketliliğin artabileceğini belirtti.
 

Yarın Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ve merkez bankalarının yetkililerinden gelecek açıklamaların takip edileceğini söyleyen uzmanlar, veri gündeminde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında kamuoyuna açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise Almanya'da ÜFE, Japonya'da da dış ticaret dengesi ve Ameraika’daki haftalık işsizlik başvurularının öne çıkacağını aktardı.

Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endekslerinde 3.800 puanın destek, 3.950 seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunun altını çizdi.

Hisse bazında bakıldığında ise bugün BIST 100’de GESAN ve {1187123|SMRTG}}, tavan fiyattan işlem görürken sırasıyla 149,6 Türk Lirası ve 125,5 Türk Lirası fiyatlarına ulaştı. Bu iki hissenin ardından Borusan Yatırım, son saatlerde tavan fiyatına yakın işlem görüyordu.

Akfen GYO (AKFGY), ODAŞ Elektrik (ODAS) ve İpek Doğal (IPEKE) ise BIST 100’de kapanışa yakın en çok düşen hisseler oldu. 

Borsa İstanbul genelinde Barem Ambalaj (BARMA), Esenboğa Elektrik (ESEN), İntema İnşaat (INTEM) ve Penta Teknoloji (PENTA), tavan gören diğer hisseler arasında oldu. Global Menkul Değerler (GLBMD), Kalekim (KLKIM), Ersan Alışveriş (KIMMR) ve Erbosan Erciyas (ERBOS) ise günün en çok kaybettiren hisseleri olarak sıralandı.