Ekonomi

Vatandaş Vakıfbank hisseleri üstünden nasıl dolandırıldı

Geçtiğimiz Ağustos ayı başından 12 Eylül tarihine kadar 3,90 Türk Lirası’dan aldıkları VakıfBank hisselerini 15,66 Türk Lirası’na kadar yükselterek yatırımcıları tokatlayan manipülatörler tekrar küçük yatırımcıları mağdur ederek para kazandı.Şimdi de ünlü manipülatörler ve yancılarının VakıfBank hisselerinde, manipülasyon yaptığı ve bir daha küçük yatımcıyı zarara uğratarak bu hissede mağdur ettiği konuşuluyor

Borsa‘da yapılan manipülasyon hareketleri bazı çevrelerin para kazanmasına sebep olurken, küçük yatırımcıların sürekli para kaybetmesine de sebep oluyor. Şimdi de ünlü manipülatörler ve yancılarının VakıfBank hisselerinde, manipülasyon yaptığı ve bir daha küçük yatımcıyı zarara uğratarak bu hissede mağdur ettiği konuşuluyor. Evet, VakıfBank kısa bir süre içinde 3,90 Türk Lirası’ndan 15,66 Türk Lirası’ya kadar yükseldi.

Ekonomimanset.com'un haberine göre, 2 Ağustos Tarihinde 3,90 Türk Lirası’dan işlem gören tahta manipülatörlerin organize bir halde tahtada muamele oluşturmaya başlamasıyla beraber 12 Eylül tarihinde 15,66 Türk Lirası’na kadar terfi etti. Peki, kim bu manipülatörler?

Borsa çevrelerinde konuşulanlara göre bir müddet önce Petrokent hisselerinde manüplasyon yapan ve birçok küçük yatırımcının mağdur olmasına neden olan aynı isimler. Bu manipülatör ve ekibi şimdi de VakıfBank hisselerinde de küçük yatırımcıları mağdur ettiler.
 

Aynı manipülatör ve yancıları Petrokent hisselerini 20 Türk Lirası’dan 870 Türk Lirası'na kadar çıkarmış, sonra da bu hisseleri küçük yatırımcıların elinde duracak halde satarak milyonlarca lira para kazanmışlardı.   

Kısacası Petrokent hisselerinde geçen sene yaşanmış olan aynı vaziyet şu anda VakıfBsank hisselerinde yaşandı. Herkesin bilmiş olduğu şeklinde 20 Türk Lirası’dan işlem kabul eden Petrokent hissesi manipülatörlerin hisseyi toplamalarından kısa bir süre sonra 870 Türk Lirası’ya yükselmişti.

Sonra ne mi oldu? Bu manipülatör ve yancıları hisseleri sattıktan kısa bir süre sonra hisse fiyatı 130 Türk Lirası’ya kadar düştü.  Manipülatörler para kazanıp, servetlerine servet katarken birçok minik yatırımcı mağdur oldu.

Evet, manipülatörler yeniden iş başlangıcında. Aynı adlar, aynı yancılar. Hareketleri bile aynı… Değişen ne? Sadece hissenin adı mı? Elbette.  Manipülatörler aynı.

Bizden söylemesi tekrar küçük yatırımcıların mağdur oldu. Birçok yatırımcı parasını kaybetti ocaklar söndü. Kazananlar hep aynı adlar, aynı manipülatörler…

Editörün Notu: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.