Ekonomi

Borsayı hareketlendirecek net kar! 9 ayda yüzde 186 arttı 

Kalekim, 3. çeyrekte piyasa beklentisi paralelinde kar açıkladı. Şirket için yapılan son tahminlere göre 89 milyon Türk Lirası kar beklentisi bulunurken şirket, 84 milyon Türk Lirası kar açıkladı.Şirket'in satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artarak 560,9 milyon Türk Lirası’na yükselirken, satış maliyetleri ise geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 187 artarak 370,2 milyon Türk Lirası oldu

Kalekim (KLKIM) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90,3 oranında artarak 84 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Şirket'in satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artarak 560,9 milyon Türk Lirası’na yükselirken, satış maliyetleri ise geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 187 artarak 370,2 milyon Türk Lirası oldu.

Böylece şirketin brüt satış karı 190,7 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşirken brüt kar marjı da 4,2 puan azalarak yüzde 34'e geriledi.  Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde yüzde 130 artarak 92,2 milyon Türk Lirası’na yükselirken, diğer faaliyetlerden net 0,5 milyon Türk Lirası gelir elde etti. Böylece şirketin faaliyet karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139 artarak 99 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar’da (FAVÖK) aynı dönemde yüzde 136 oranında artarak 106,3 milyon Türk Lirası’na ulaşırken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar marjı da 2,6 puan azalarak yüzde 19'a geriledi. 

Üçüncü çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirket'in Ocak ve Eylül dönemi ana ortaklık net dönem karı yüzde 175,8 oranında artarak 265,3 milyon Türk Lirası’na ulaştı.

İlk dokuz aya ait çıkan sonuçları değerlendiren Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, şu ifadeleri kullanıd: 
“Salgın, küresel resesyon endişesi, savaş ve yaşanan enerji krizine rağmen 2022 yılının ilk iki çeyreğindeki ulaştığı finansal başarısını üçüncü çeyrekte de devam ettiren şirket, gücünü ve potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. 

Bu başarıda hiç şüphesiz geçen yılın sonlarına doğru yaptığımız yatırım ve iş birliklerimizin çok önemli katkılarını gördük. Yurt içi ve yurt dışına dönük faaliyetlerini başarı ile sürdüren Kalekim Lyksor Kimya A.Ş, Eylül ayında üretim rekoru kırarak, önemli bir başarıya daha imza attı. 

Özellikle ciro noktasında gerek Mardin’deki ek hat yatırımımızın gerekse de yüzde 75’ini satın aldığımız sektörünün güçlü firması Kalekim Lyksor Kimya A.Ş’nin bize çok daha önemli katkılar yapacağını öngörüyoruz.” dedi.