Ekonomi

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.Kararla ilgili BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, VİOP'ta işlem gören firmalar Alkim Kimya (#ALKIM), Ülker (#ULKER), İş Finansal Kiralama (#ISFIN), Coca Cola İçecek (#CCOLA) ve Türkiye Sigorta (#TURSG) pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmayacağı ifade edildi

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem görmekte olan beş hissenin pay vadeli işlemler sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildiğini duyurdu.

Kararla ilgili BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, VİOP'ta işlem gören firmalar Alkim Kimya (#ALKIM), Ülker (#ULKER), İş Finansal Kiralama (#ISFIN), Coca Cola İçecek (#CCOLA) ve Türkiye Sigorta (#TURSG) pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmayacağı ifade edildi.

VADE SONU TARİHİNE KADAR İŞLEM YAPILABİLECEK

Yapılan açıklamada ayrıca, halen işlem gören Ekim ayı, Kasım ayı, Aralık ayı 2022 vade aylarına ait sözleşmelerin de vade sonu tarihlerine kadar işlem görmeye devam edecekleri kaydedildi.
 

BIST 100 endeksi, önceki kapanış oranına göre göre 69,43 puan artarken, toplam işlem hacmi 72,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,21 oranda, holding endeksi yüzde 2,94 oranda değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,87 oran ile madencilik, en çok kaybettiren yüzde 0,51 oran ile elektrik oldu.

Uzmanlar, merkez bankalarının yapacağı hamleler ve ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin piyasalarda dalgalanmaya sebep olduğunu belirterek, açıklanacak Amerika Birleşik Devletleri’nin istihdam raporu öncesi hareketliliğin sürmesinin beklendiğini söyledi.

Yarın Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının piyasaların odağında bulunacağını dile getiren uzmanlar, yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde tarım dışı istihdam, Almanya’da sanayi üretiminin öne çıkacağını ifade etti.

Öte yandan uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.340 puanlık destek, 3.570 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Para piyasası fiyatlamalarında, Fed'in kasım ayı ve aralık aylarında politika faizini 75 baz puan artırmasına sırasıyla yüzde 75,9 ve yaklaşık yüzde 68,3 ile daha yüksek ihtimal veriliyor.