Ekonomi

Bu hisseler yatırımcısını üzmüyor!

Son dönemlerde borsaya ilginin artması sosyal medya ortamında hisse paylaşımlarının da payını artırmış durumda görünüyor. Peki, son 1 yıl içinde sosyal medyada en fazla hangi hisseler konuşuldu? Yatırım yapanlar nelere dikkat etmeli? İşte haberimizde..En çok konuşulan hisselerin başında ise SASA geliyor

Sosyal medyada paylaşımları analiz etmekte olan Adba Analytics’in verilerine bakıldığında, fiyatı belirgin oranda artan hisselerin en çok konuşulanlar listesinde üst sıralarda yer aldığı görülmekte. En çok konuşulan hisselerin başında ise SASA geliyor.

2020 yılının başında 2.86 Türk Lirası seviyelerinde olan SASA hisseleri geçen zamanda tam olarak yüzde 2.800 yükselerek 83 Türk Lirası’nın üzerine çıktı. Gösterdiği performansıyla SASA şu an 10 milyar dolarlık piyasa değeri sayesinde Türkiye’nin en değerli şirketi konumundadır.

Koç ve Sabancı şirketlerinin toplam değerini geride bırakıyor olması geçen günlerde sosyal medyada da kullanıcılar tarafından tartışıldı. Hatta bazı kullanıcılar durumu ‘tuhaf’ olarak değerlendirirken bazıları ise yatırımcıların şirketin gelecekteki hedeflerini şimdiden satın aldığını söyledi.

FİYAT ARTIŞI VE TEMETTÜ ETKİSİ

Ereğli Demir Çelik, Hektaş, Türk Hava Yolları, Aselsan, Şişecam, Garanti Bankası ve Halkbank bu 2022 yılında sosyal medyada en fazla içerik oluşturulup konuşulan diğer hisseler olarak açıklandı. Hisselerin ortak özellikleri ise hisse senedi performansının yatırımcısını memnun etmesi ve büyük bölümünün düzenli temettü dağıtması oldu. Yıl içerisinde gerçekleşen hisselerdeki aşağı ve yukarı yönlü hareketler şirketlere yönelik paylaşım sayılarını artırabilmekte.

BİST 100’de kritik seviyeler

BİST 100 Endeksi haftalık grafiğinde geçen haftalarda 18 Temmuz 2022 tarihi haftasında başlatmış olduğu yükseliş trend çizgisini retest etti. Buna göre önceki haftalarda bu trend çizgisinin altına sarkmıştı. Endeksin yeniden bu trend çizgisinin üzerine çıkması olabilecek yukarı hareketlerin yeniden oluşması için teknik anlamda zemin hazırlayabildiği düşünülüyor. Buna göre bu hafta için 3 bin 701 puan seviyesinin aşılması gerekmekte. Buna yönelik denemelerin başarısız olması ihtimaline bakıldığında ise endekste bir güç kaybı beraberinde gelebilir. Olası bir senaryoda ise aşağı yönlü riskler artacağından tekrar 2 bin 900-3 bin 60 puan bandına doğru geri çekilme riskini göz ardı etmemek gerekmekte. 

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu? ÖTV indiriminde son durum..