26 / 06 / 2024

Borsaya vergi iddiaları yatırımcıyı korkuttu! Küçük yatırımcı Borsa İstanbul’a veda ediyor!

Borsaya vergi iddiaları yatırımcıyı korkuttu! Küçük yatırımcı Borsa İstanbul’a veda ediyor!

Hisse senedi ve kripto paralara vergi getirileceği haberleri piyasalara bomba gibi düştü. Borsa İstanbul’da uzun süredir bekleyişte olan küçük yatırımcı, hisselerini satıp borsadan çıkmaya başladı.



Borsa İstanbul'da vergi geleceği iddiası dün piyasaları karıştırdı. Dün güne pozitif başlayan borsa Reuters’ın haberinin ardından kapanışı düşüşle tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kripto ve hisselerde kazanca dayalı bir vergi öngörmediklerini söylemesi üzerine Borsa güne yükselişle başladı. Endeksteki yükselişe rağmen birçok hissenin zirvesinden uzakta işlem görmesi nedeniyle tedirgin olan küçük yatırımcı vergi iddiaları üzerine endişeye kapıldı. Birçok kişi yatırım kararını yeniden gözden geçirmeye başladı.

BORSA MI, MEVDUAT MI?

X sosyal medyada 250 bin takipçili Borsa Filozofu X sosyal medyada https://x.com/borsafilozofu hesabından yaptığı paylaşımda, küçük yatırımcının elindeki hisseleri satararak, mevduata geçmeye başladığını söyledi : “Borsaya zamanında benim tavsiyemle giren samimi bir dostum bugün itibariyle borsadaki tüm hisselerini sattı. Nedenini sorunca; "10.000.000₺'yi faize yatırsam aylık 400.000₺ net getirisi var. Borsada her gün bir olay yaşıyoruz, tahtacı/patron/kurumlar/siyaset hepsi borsayı etkiliyor. Sanki kazanıyor muşuz gibi birde kardan stopaj vergisi alacaklarmış, benden bu kadar." Küçük yatırımcı Borsa İstanbul'a veda ediyor, durum vahim.”

Borsa Filozofu’nun bu paylaşımına yorum yağdı ve birçok kişi borsadan çıkıp mevduata geçme hazırlığında olduğunu söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

BIST KUMARHANEYE DÖNMÜŞ

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Haziran 2024 emekli ve memur maaşları ne zaman yatırılacak? İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş ödeme tarihleri!

Borsada Haziran ayında temettü ödeyecek şirketler

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön