26 / 06 / 2024

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Ekonomist Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan evini satıp mevduata yatırmak isteyenler için çok önemli bir uyarı geldi. İşte Mert Başaran'ın çok konuşulacak açıklamaları...



Pek çok yatırımcı varlıklarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yönelirken, yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran da yatırımcılara "tecrübe ile sabittir" diyerek çok önemli uyarılar yaptı.

KONUT SATIŞLARI GERİLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere, konut satışlarındaki düşüş sürüyor. Bu yılın Nisan ayında Türkiye genelinde konut satışları, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569'a geriledi.

Söz konusu bu rakam, 2021 yılının Mayıs ayından bu yana görülen en düşük aylık satış miktarı oldu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışlarının en yoğun olduğu şehirler sırasıyla İstanbul,  Ankara  ve Antalya şeklinde  belirlendi. Mega kent İstanbul'da 12 bin 406, başkent Ankara'da 6 bin 272 ve tatilcilerin gözdesi Antalya'da 4 bin 427 konut satışı gerçekleşti.


Yine açıklanan rakamlara göre en az konut satışı gerçekleşen şehirler de sırasıyla Ardahan, Hakkari ve Tunceli oldu. Konut satış rakamlarına göre Ardahan'da 18, Hakkari'de 35 ve Tunceli'de 49 konut satıldı.

Ekonomist Mert Başaran dan evini satıp mevduata yatırmayı düşünenler için çok önemli uyarı!


MEVDUAT FAİZLERİ  YATIRIMCILARI ÜZDÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın stopaj kararı sonrası mevduat faizlerindeki düşüş, alınan yeni zorunlu karşılık önlemleri ile bir dengeye oturmuştu. Fakat mevduat faizlerindeki düşüş eğilimi yeniden hız kazandı.

Paylaşılan detaylara göre birkaç hafta önce yüzde 68,2 ile zirve yapan mevduat faizleri geçen hafta yüzde 61,8 seviyesine geriledi.

Söz konusu bu düşüşle beraber 1-3 aylık mevduat faizleri 2 puanlık bir azalma gösterdi. Son iki hafta içinde toplamda 6 puandan fazla bir düşüş yaşandı.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, konutun satılması ve paranın faizde değerlendirilmesine yönelik soruya cevap verirken oldukça net bir tavır sergiledi. Tüm kazancınızın enflasyon olacağını dile getirerek, deneyimlerini aktardı.


PARANIZ HER YIL ERİR

Evini satarak faiz getirisiyle kiraya çıkılmasına ilişkin kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Mert Başaran, bu şekilde yapılacak yatırımın büyük yanlışlar getireceğini söyledi. Evini satarak faizle kiraya geçmeyi düşünenlere seslenen yatırım uzmanı, yatırımcının en fazla 1 sene geçinebileceğini kaydederek, faiz yatırımının her yıl eriyeceğini söyledi.


"BU TECRÜBE İLE SABİTTİR"

Mert Başaran şöyle konuştu:

Sakın ha, malınızı faize koyup, 1-2 sene  geçici saltanat yaşamayın çünkü o yüzde 44 aldığınız para aslında sizin hakkınız olan para değil, enflasyonun hakkı olan para. Sen enflasyonun hakkını cebe koyarsan o para erir. Bu da tecrübe ile sabittir.”

Banka banka haziran ayı promosyon rakamları! Bankalar güncel haziran ayı emekli promosyonlarını açıkladı...

Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

MG Haziran ayı kampanyasını duyurdu! MG HS, ZS, ZS EV ve MG4'de sıfır faizli 120 bin lira kredi fırsatı sunuyor...


Geri Dön