27 / 06 / 2024

Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik ödeneğinden yararlanan vatandaşlar  hesaplarına ödemelerinden yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, İşsizlik ödeneği ne zaman yatar? Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?



İŞKUR, sigortalı işsiz vatandaşlara  yasada kaydedilmiş olan şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için de belirli süre ve miktarda ödeme yapmaktadır. İşsizlik ödeneği başvurularını yapan ve belirtilen şartları taşıyanlar her ay bu maaşı alıyorlar. Buna göre, İşsizlik ödeneği ne zaman yatar? Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak? 

İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bu kapsamda, işsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılmaktadır.  Böylece de işsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsiz olan kişiye ödenmektedir. Bu ödeme tarihini öne çekmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yetkili kişidir.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre;  sigortalı işsizlere ödemeleri, Kuruma bildirdikleri Banka Hesap numaraları (IBAN) aracılığı ile, hesap numaralarının eksik veya hatalı bildirilmesi durumunda ise en yakın PTTBank aracılığı ile yapılmaktadır.

 Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY ALINIR?

- Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

- 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün.

- 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün.

- 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

PTT ve İŞKUR'dan 15 bin 880 TL yardım müjdesi! Nisan 2024 için başvurular resmen başladı!

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Ev İşçileri Raporu açıklandı; Ev işçileri işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön