30 / 04 / 2024

PTT ve İŞKUR'dan 15 bin 880 TL yardım müjdesi! Nisan 2024 için başvurular resmen başladı!

PTT ve İŞKUR'dan 15 bin 880 TL yardım müjdesi! Nisan 2024 için başvurular resmen başladı!

İŞKUR, işsizlik ödeneği kapsamında 15 bin 880 liraya kadar ödeme veriyor. Söz konusu bu ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. Peki, işsizlik ödeneği Nisan 2024 için başvuru şartları neler, nereden ve nasıl başvuru yapılır? 



İŞKUR tarafından sağlanan işsizlik ödeneği, işsiz olanlara ekonomik destek verirken ayrıca iş bulma sürecinde de yardımcı oluyor. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan başvuru süreci oldukça kolayken belirli şartların sağlanması durumunda ödeme yapılıyor. İşsizlik ödeneği alırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor.


BAŞVURU KOŞULLARI NİSAN 2024

Kişinin kendi isteği ya da kendi kusuru dışında işsiz kalması,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç sene içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olması,

İşsiz kaldıktan sonra en geç 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuru yapması gerekiyor.

Başvurular, işsizlik halinin başlangıcından itibaren en geç bir ay içinde en yakın İŞKUR şubesine şahsen ya da wwwiskurgovtr adresinden çevrim içi şekilde gerçekleştirilebiliyor. 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan işsizlik ödeneği, işsiz kalan kişilere aylık olarak veriliyor. Ayrıca işsizlik ödeneği alan vatandaşların, genel sağlık sigortası primleri ödenirken, bu kişiler meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimleri gibi hizmetlerden yararlanabiliyor.

PTT ve İŞKUR dan 15 bin 880 TL yardım müjdesi! Nisan 2024 için başvurular resmen başladı!

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

İşsizlik ödeneğinden faydalanacak olan kişilere ödenecek tutarda belli kriterler de göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu bu kriterler; son 4 aylık prime esas kazanç, hesaplanmış olan işsizlik ödeneği miktarı, damga vergisi oranı ve ödenecek işsizlik ödeneği miktarı bulunuyor. Tüm bu kriterler göz önünde alındığında hak sahipleri 7 bin 940 Türk Lirası, 9 bin 924 Türk Lirası, 15 bin 880 Türk Lirası ödeme alabiliyor.

Ödeme süresi, başvuru yapmış olan kişinin son 3 senede ödemiş olduğu işsizlik sigortası primi gün sayısına bağlı şekilde belirleniyor. Ödeme miktarları da kişinin son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak şekillenmiş oluyor.

Verilecek olan işsizlik ödeneği damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmuyor. Söz konusu bu ödemeler, sigortalı işsizlerin belirttikleri banka hesaplarına (IBAN) veya eksik/hatalı bildirimlerde de PTT aracılığıyla yapılıyor.

İşsizlik ödeneği, belirli şartların sağlanmaması ya da herhangi bir iş bulunması halinde kesiliyor. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanların belirli değişiklikleri en geç 15 gün içinde İŞKUR'a bildirmesi de gerekli.

 

KİPTAŞ'tan İstanbul'a 3 yeni proje müjdesi! Resmen açıklandı!

1 litre benzin kaç TL? Motorin ve benzin litre fiyatı ne kadar? Akaryakıtta bayram şoku! 

A101'de bu hafta, Omo, Android TV, kamp sandalyesi ve ütüde indirim var! İşte 11 Nisan 2024 A101 aktüel kataloğu!


Geri Dön