28 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

İŞKUR'dan işsiz olan vatandaşlara yönelik 18.694 Türk Lirası ödeme yapılacağı duyuruldu. İŞKUR tarafından düzenlenen programda yapılan ödemeyi başvuru şartlarını taşıyan herkes alabilecek. Hali hazırda işsizlik ödeneği alanlarda maaşına ek İŞKUR'dan günlük olarak 326 Türk Lirası alabiliyorlar.



İŞKUR tarafından kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini yükseltmek için düzenlediği iş başı eğitim programı devam ediyor. Paftada 6 günü aşmamak kaydı ile haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlana program kapsamında işsize ve öğrenciye günlük 653,99 Türk Lirası ödeme gerçekleştiriliyor. Bazı iş kolları ile sınırlı olmak koşulu ile 9 süren program kapsamında İŞKUR katılan her adaya aylık 17 bin Türk Lirası ödeme yapılıyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA KATILANLARA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

Buan göre, iş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 Türk Lirası, öğrenci(tam) 653,93 Türk Lirası, öğrenci(kıst) 490,45 Türk Lirası, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 Türk Lirası.

Buna göre geleceğin meslekleri olarak da bilinen mesleklerde düzenlenen programlar kapsamında katılımcılara da günlük olarak 719,32 Türk Lirası cep harçlığı ödenmektedir.

ahaber.com.tr'de habere göre; Yine Öğrenci(tam): lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsü (açık eğitim ve uzaktan eğitim de dâhil olmak üzere) bulunan katılımcılar yer almaktadır.  Ayrıca da ğrenci(tam): lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsü (açık eğitim ve uzaktan eğitim de dâhil olmak üzere) bulunan katılımcılar da yer alırlar.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

KİMLER BU PROGRAMLARA KATILABİLİR?

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olma durumu.

- 15 yaşını tamamlamış olması.

- İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmaması.

- Emekli olmamak durumu.

- Ayrıca, kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olması hali.

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olma durumu.

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

BAŞVURU KATILIM SÜRELERİ

İŞKUR İşbaşı eğitim programları kapsamında günde en az beş ve en fazla sekiz saat olmak üzere ve haftada altı günü geçmemek şartı ile  yine haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde yapılmaktadır. Bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 olmak üzere program olarak düzenleniyor.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak belirleniyor.

İŞKUR açıkladı! Şehir hastanelerine personel alımı yapılacak!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olanlar dikkat! En düşük emekli aylığına 7 bin TL eklenecek! Tarih açıklandı!

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

Emeklilere müjde! Emekli bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da yatırılacak!

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!


Geri Dön