28 / 04 / 2024

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olanlar dikkat! En düşük emekli aylığına 7 bin TL eklenecek! Tarih açıklandı!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olanlar dikkat! En düşük emekli aylığına 7 bin TL eklenecek! Tarih açıklandı!

Milyonlarca emeklinin gözü maaşların artırılıp artırılmayacağı yönünde. En düşük emekli maaşı 10 bin lira olurken, 7 bin lira daha ekleneceği kulislerde konuşulmaya başlandı. En düşük emekli maaşı alanlara ne zaman zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne zaman artacak? İşte ayrıntılar...



Emekli maaşları emeklileri son zamanlarda mutsuz ediyor. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması üzerine SSK Bağ-Kur Emekli Sandığı emeklileri gözünü yapılması istenen zama çevirdi. Son günlerde ise en düşük emekli aylığına 7 bin lira eklenecek iddiası gündeme yerleşti. Bunun ardından emekliler ''en düşük emekli maaşına zam gelecek mi? Emekli maaşları ne kadar olacak? Emeklilerin maaşı artacak mı? Seyyanen zam gelecek mi?'' sorularını araştırmaya başladı.

 SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olanlar dikkat! En düşük emekli aylığına 7 bin TL eklenecek! Tarih açıklandı!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 7 BİN TL ZAM!

Günboyu'nda yer alan habere göre; Emekli maaşlarına yönelik planlanan seyyanen zam konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

Gelen bilgilere göre, emeklilerin maaşlarına ek destekler getirilerek maaşlar 17.002 TL'ye kadar yükseltilecek. Söz konusu planlanan seyyanen zam, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi tüm emekli vatandaşları kapsayacak şekilde tasarlanıyor. Bu geniş kapsam, milyonlarca emeklinin ekonomik açıdan rahatlamasını sağlayacak. 

Seyyanen zam haberini bekleyen ülkenin dört bir yanındaki milyonlarca emekli, hükümetin açıklayacağı müjdeli haberi dört gözle bekliyor. Sızan bilgilere göre, Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı'nın bütçesi, emeklilere yönelik sosyal yardım paketini genişletecek şekilde düzenleniyor. 

Bu paketin içeriğinde, özellikle düşük gelirli emeklileri hedefleyen nakdi yardımlarla birlite yaşam maliyetlerini azaltacak yakıt, gıda, elektrik ve su yardımlar da bulunuyor. Bu gibi deseklerle en düşük emekli maaşı alan emeklinin desteklenmesi planlanıyor.

Emekliye seyyanen zam var mı? 'En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak' dendi! Emekliler dikkat!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

Geri Dön