30 / 04 / 2024

Emekliye seyyanen zam var mı? 'En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak' dendi! Emekliler dikkat!

Emekliye seyyanen zam var mı? 'En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak' dendi! Emekliler dikkat!

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, emekli maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Milyonlarca emekli maaşlarına seyyanen zam müjdesi beklerken, yeni rakamlar gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekli maaşlarına seyyanen zam müjdesi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ek zam için yeterli kaynak olmadığına dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması bir yandan ek zam ihtimalini yok etti ancak seçim öncesi olduğu için emeklilerin beklentisi sona ermedi. 

2024 yılıyla beraber emekli maaşlarına yüzde 49.25'lik bir artış uygulanırken, en düşük maaş da 10 bin TL seviyesine çekildi. Ancak, milyonlarca emekli maaşlarının düşük kaldığına dikkat çekiyor. 

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, emekli maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Emekliye seyyanen zam var mı? En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak dendi! Emekliler dikkat!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 4 BİN 431 TL ZAM

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşına 4 bin 431 TL zam uygulanmasının planlandığını ileri sürdü ve bunun emekliler için önemli bir gelişme olacağına dikkat çekti. 

Bu zamla birlikte emeklilerin alım gücünde yükseliş olacağının altını çizen Şeref Oğuz, "Bu zam, emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde arttıracak. Zammın seçim öncesi yapılması, emeklilerin oylarında etki edebilir" ifadelerini kullandı. 

Emekliye seyyanen zam var mı? En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak dendi! Emekliler dikkat!

Ekonomist Şeref oğuz, emekli maaşlarına uygulanması planlanan zammın nedenlerinden birinin de yüksek enflasyon olduğunun altını çizdi ve ekonomide canlanma adına bunun önemli olduğunu söyledi. 

Emekli maaşlarına zam yapılması ile ilgili birçok farklı görüş bulunuyor. Kimi uzmanlar emekliye yapılan zamların yeterli olmadığını söylerken, kimileri de ekonominin bu ek zammı kaldıramayacağının altını çiziyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklihye ek zam ile ilgili yaptığı son açıklamasında "Elbette yaşanan sorunların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde, emekli aylıklarına şu kadar zam uygulayacağız diye konuşan muhalefetin ne kadar boş konuştuğunu örnekleriyle söyledim. Sözü edilen yükselişleri, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim ve sağlık harcamalarının tümünü buraya aktarsak ve kamu çalışanlarına maaş vermesek de gideremiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!


 


Geri Dön