28 / 04 / 2024

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve önemli açıklamalar yaptı. Cevdet Yılmaz,  enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerine ve bunun politika setini OVP ile ortaya koyduklarına dikkat çekerek, buna ilişkin para, maliye politikaları ve yapısal reformları içeren güçlü bir programı  uygulamaya aldıklarını dile getirdi. 

Yılmaz, enflasyonda yıllık bazdaki belirgin düşüşün haziran-temmuz aylarında görüleceğinin de altını çizdi ve gıda ve hizmet grubundaki enflasyon üzerinde özellikle çalıştıklarını belirtti. 

Yılmaz, söz konusu açıklamasında "2024 yılının ikinci yarısında belirgin etkileri göreceğiz. 2025 yılında çok daha düşük seviyeler olacak. 2026'da ise tek haneli enflasyona yeniden erişeceğiz ulaşacağız ve bu konuda kararlıyız. Bunu laf olsun diye de söylemiyoruz. Planımız, programımız, politika setimiz var ve bu da şeffaf bir şekilde yapılan bir süreç" ifadelerini kullandı. 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

KONUT SORUNU İRDELENİYOR

NTV'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal refah açısından konut konusunun da oldukça önem arz ettiğine dikkat çekti, özellikle birinci konut üzerinde durduklarını ve afet riskini dikkate alarak büyük bir kentsel dönüşüm programını ilan ettiklerini anımsattı.

Cevdet Yılmaz, konut arzının artırılmasının önemine dikkat çekti ve sosyal konut, ilk konut sahipliği gibi hususların yanı sıra afette dayanıklı, yeşil dönüşümle beraber enerji anlamında da daha efektif bir konut yapılanmasına doğru gidilmesi gerektiğini vurguladı. 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

KONUT KİRALARINA YÜZDE 25 SINIRI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının, enflasyonist süreçte kiracıları korumak, gözetmek için alınan bir karar olduğunun altını çizdi. 

Yılmaz, asıl olanın enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak olduğunu belirtti ve "Bu nedenle enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna gerek kalmayacak zaten. Ancak bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz bulunuyor" dedi. 

Cevdet Yılmaz, yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacağını dile getirdi ve "Artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!


Geri Dön