28 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.



İŞKUR, aktif işgücü programları ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik işyerlerine destek olmayı sürdürüyor. Buna göre, Türkiye yüzyılı vizyonu kapsamında, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve üretimde daha çok kadın istihdamını sağlamak amacı ile İŞKUR, yeni bir argümanı hayata geçirdiğini kaydetti.

İşverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu olmaksızın yetiştirme imkânı veren 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)', pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı.

Program çerçevesinde 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacağı belirtildi.

ntv.com.tr'de yer alan habere göre; Destekten yararlanacak işyerinin, imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması gerekecek. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süre ile kadın çalışan istihdam etmeyi taahhüt etmesi gerekecek.

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep edebilecek. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'DAN İŞE GİRMEK NASIL OLUR?

İŞKUR tarafından, İşyeri kaydının onaylanması için işyerinin yer aldığı il/şube müdürlüğü ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Buna göre, onay işlemi tamamlandıktan sonra, T. C. Kimlik numarası, şifre ve işyeri için verilen İŞKUR numarası ile sisteme giriş yapılmaktadır.

İŞKUR ÜZERİNDEN PERSONEL ALIMI NASIL OLUYOR? 

Eleman arayan kamu kurumları işgücü istemlerini, İŞKUR'un internet portalına üye olmak suretiyle doğrudan sisteme kayıt ederek iletebilecekleri gibi her türlü iletişim kanallarını/araçlarını kullanmak suretiyle ileterek istediği özellikte işgücü için ilan verebilir.

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı! Kura tarihi resmen belli oldu! Mülakat yok! Fırsatı kaçırmayın

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine seyyanen zam için hem rakam hem de tarih sızdı! Hemen bakın!

 


Geri Dön