30 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

İş arayanlara ve deneyim kazanmak isteyenler ile meslek öğrenmek isteyen gençlere yönelik olarak İŞKUR tarafından sunulan önemli bir fırsat, Meslek Edindirme Programı ile hayata geçirildiği kaydedildi. Buna göre, katılımcılara meslek öğretilirken aynı zamanda da maddi destek veriliyor. 



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayan vatandaşlar için özellikle iş deneyimi kazanmalarını amaçlayan geniş kapsamlı bir eğitim programı başlatıldığı belirtildi. Bu program kapsamında, Türkiye genelindeki tüm 81 şehirde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri ve İŞKUR'un E-Şube platformu aracılığı ile erişilebilir olup, iş deneyimi olmayan gençlere yönelik büyük bir fırsat sunmaktadır.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; İŞKUR, gençlerin ve iş arayan vasıfsız olan vatandaşların işgücü piyasasına kazandırılması amacı ile özel sektör ve kamu tarafından sunulan staj imkanlarının yanında, kendi bünyesinde de mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitimleri gibi çeşitli uygulamalar düzenliyor. 

EĞİTİMLER DÜZENLENİYOR

İŞKUR, bu eğitim programlarına katılan gençlere ve iş arayan vatandaşlara maddi destek de sağlıyor. Programa katılan herkese eğitim giderlerinin yanı sıra günlük cep harçlığı ödeniyor ve istihdam garantili kurslar düzenleniyor. Program kapsamında sunulan ödemeler kaydedildi.

Sanayi alanındaki meslekler için düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 425 Türk Lirası,
Geleneksel meslekler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 261 Türk Lirası,
İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 196 Türk Lirası ödenmektedir.

Bu ödemelerin yanı sıra, katılımcıların Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜRECİ NASIL İŞLİYOR

İŞKUR'un mesleki eğitim kurslarına katılmak için belirlenen şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak ve mesleğin gerektirdiği özel şartlara sahip olmak gibi kriterler bulunmaktadır. Kurslar, haftada en az 30 en fazla 40 saat olacak şekilde düzenlenir ve en fazla 160 gün sürer. Başvurular, İŞKUR'un il müdürlüklerindeki meslek danışmanları ile yapılan birebir görüşmeler sonucunda gerçekleştirilir.

İŞKUR'un bu eğitim programı, iş deneyimi kazanmak isteyen gençler ve iş arayan vatandaşlar için önemli bir adım niteliğinde. Program, katılımcılara meslek öğrenme, iş deneyimi kazanma ve ekonomik olarak desteklenme fırsatı sunarak, onların iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Bu sayede, hem bireysel gelişimlerine katkı sağlanıyor hem de Türkiye'nin işgücü piyasasına nitelikli elemanlar kazandırılıyor.

Emeklilere müjde! Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? 

Emekli maaşına seyyanen zam için tarih verildi! SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisine müjde geldi!

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı! Kura tarihi resmen belli oldu! Mülakat yok! Fırsatı kaçırmayın

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön